QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Z krosového MČR vezou škodováci zlato a bronz - FOTKY

28.11.2022 10:41

V sobotu 26. listopadu se konal poslední národní šampionát tohoto roku. I tentokrát byly škodovácké dresy vidět na stupních vítězů.

Tereza Hrochová 1
Tereza Hrochová 1_74a9043b74a9672Anna Suráková (2)mládež běžecký pohárTereza Hrochová 2Tereza Hrochová 3Vladimír Marčík 1Vladimír Marčík 2

Krosové mistrovství republiky se konalo v Rumburku. Na zdejším fotbalgolfovém areálu Dymník připravili organizátoři náročné tratě, které běžce opravdu prověřili. Škodováci ale předvedli svoji skvělou formu. „Zlatý krosový hattrick v řadě dokonala Tereza Hrochová. Nejvšestrannější česká běžkyně vybojovala mistrovský titul stejně jako v letech 2020 a 2021 a stylem start-cíl proťala cílovou pásku jako první,“ uvedl Michal Černý z AK Škoda Plzeň.

Tereza Hrochová ale nebyla jediná, kdo na MČR zazářil. „Z cenného kovu se raduje také Vladimír Marčík, který vedle vytrvaleckého umění předvedl také pevnou vůli. Od poloviny závodu běžel v rozvázané botě a v bahnitém terénu krosové tratě ho neminul ani pád, za svoji bojovnost ale vystoupal na bronzový stupínek,“ popsal Michal Černý.

Poprvé v kariéře se mezi muži na mílařské trati představili věkem ještě dorostenci Martin Honl a Oliver Soukup. První nakouknutí do velké seniorské atletiky skončilo lépe pro Martina. A to 17. místem. O místo lépe skončil v cíli Šimon Ekl.

„Sportovní smůlu si tentokrát vybrala medailová aspirantka Anna Suráková, která ženský závod mílařek dokončila až na pátém místě,“ řekl Michal Černý a dodal: „Své první zkušenosti s velkými závody sbíraly v rámci Finále běžeckého poháru naše mladší žákyně, které se postavily na start v dresu Plzeňského kraje jako členky štafet. Kvarteto mladšího žactva s Veronikou Břízovou a Emou Novákovou doběhlo na slušném pátém místě a štafeta staršího žactva s naší Natálií Zachovou a Klárkou Slavíkovou skončila na místě sedmém.“

Foto Martin Edlman

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24