QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zloděj „automechanik“ si opravil kradeného veterána a vydal se pro další lup - FOTKY

09.12.2022 14:50

Policistům se podařilo zjistit pachatele několika vloupání. Při svém loupení použil i kradený vůz, který před jízdou musel opravit.

krádež auta_nepomucko_1222_PČR (3)
krádež auta_nepomucko_1222_PČR (3)krádež auta_nepomucko_1222_PČR (2)krádež auta_nepomucko_1222_PČR (1)krádež auta_nepomucko_1222_PČR (5)krádež auta_nepomucko_1222_PČR (4)krádež auta_nepomucko_1222_PČR (6)krádež auta_nepomucko_1222_PČR (7)

„Obviněný se v nočních hodinách 7. listopadu 2022 vloupal do prodejny zboží v malé obci na Nepomucku. Jeho cílem byly převážně láhve s alkoholem a cigarety. Dva dny poté se muž dostal na oplocený pozemek u rodinného domu ve stejné obci a z nezajištěného vozidla odcizil svazek klíčů od osobního vozidla, které stálo zaparkované vedle,“ popsala Eva Červenková.

Jednalo se o veterána, který majitel opravoval. Nepojízdné auto mladíka nezastavilo. Opravil si ho sám. Alespoň tak, aby mohl vyrazit pro další lup. „Pachatel z prvního vozidla vymontoval autobaterii, přendal ji do druhého vozu a s tím odjel do tři kilometry vzdálené obce, kde se opět vloupal do prodejny zboží. Při svém návratu odcizené vozidlo odstavil v poli mezi obcemi,“ popsala mluvčí kroky osmnáctiletého muže z Chebska.

Obě vozidla při svém jednání muž poškodil. „Za tři dny v noci se muž vrátil zpět do první prodejny a odnesl si opět cigarety. Svým jednáním způsobil celkovou škodu převyšující částku 250 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie.

Policejní komisař v uplynulých dnech sdělil podezření osmnáctiletému muži z Chebska ze spáchání několika trestných činů, a to krádeže, porušování domovní svobody, neoprávněné užívání cizí věci a poškození cizí věci.

Prodejnu, do které se 18letý muž vloupal, vykradl v dalším týdnu jiný zloděj. „Stejnou prodejnu, do které se obviněný osmnáctiletý muž vloupal během týdne dvakrát, si po týdnu vybral sedmadvacetiletý muž pocházející z Nepomucka. Z prodejny si odnesl cigarety a způsobil škodu téměř 15 tisíc korun. I tohoto pachatele se podařilo policistům zjistit a sdělili mu podezření ze spáchání přečinu krádeže,“ dodala Eva Červenková.

foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24