Plzeň podpořila částkou 200 tisíc korun konání elitní ligy mistrů ve futsalu

16.12.2021 14:55

Částkou 200 tisíc korun podpořilo město Plzeň konání mezinárodní ELITE Round UEFA Futsal Champions league v Plzni na začátku prosince. Pořadatelem byl SK Interobal Plzeň.

2021.12.02-22.20.43-1401w

Futsal je v Plzni zařazen díky svým úspěchům a prací s mládeží mezi plzeňská tréninková centra mládeže. Podporu pro klub schválili zastupitelé města.

„Mezinárodní turnaj se uskutečnil od 1. do 3. prosince v Městské sportovní hale v Plzni na Slovanech a účastnily se ho kluby FC Barcelona, FK Dobovec, FP Halle-Gooik a domácí SK INTEROBAL Plzeň. Jednalo se o jeden ze čtyř turnajů fáze Elite Round UEFA Futsal Champions league, ve kterých hraje nejlepších 16 klubových týmů Evropy. SK INTEROBAL PLZEŇ při své premiérové účasti v lize mistrů dosáhl velkého úspěchu postupem z velmi těžké skupiny a probojoval se tak mezi evropskou elitu,“ vysvětlil první náměstek primátora Roman Zarzycký, do jehož gesce spadá oblast sportu.

Info a fotografie z turnaje najdete zde.

Plzeňský klub sehrál první prosincovou středu prestižní zápas s FP Halle-Gooik. Diváky odvděčil výhrou a výsledkem 6:3. Ve čtvrtek hrál o reálnou možnost postupu do Final Four s FK Dobovec. Bohužel velmi dobře rozehraný zápas nakonec prohrál 2:3. Vzhledem k ostatním výsledkům byl však i nadále ve hře o postup. V přímém souboji o postup s dominujícím klubem a hlavním favoritem skupiny FC Barcelona SK INTEROBAL PLZEŇ padl 1:3 a do závěrečného kola Ligy mistrů ve futsalu postupuje soupeř.

„Plzeňský klub obsadil celkově druhé místo. Zápasy se i přes významná pandemická opatření konaly se slušnou diváckou účastí převyšující pravidelně 600 diváků. Zároveň byly zápasy ať živě nebo v záznamu přenášeny do několika států světa,“ uvedl Přemysl Švarc, vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně.

 

foto: Hynek Sladký

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24