25letý muž v Tachově řešil rodinné problémy pomocí plynové pistole

06.06.2023 15:18

Muž na Tachovsku řešil rodinné problémy plynovou pistolí. Zbraň nefungovala, tak s ní na poškozeného zaútočil jiným způsobem.

foto Tachovsko_pistole_0623_PČR

Tachovští policisté se zabývají případem, který se stal v uplynulých dnech. „Ve večerních hodinách přijel k jednomu z domů v Tachově 25letý muž. V domě bydlí jeho teta, se kterou chtěl hovořit o rodinných problémech. Poté, co s ním žena odmítla mluvit, obešel dům a kamenem poškodil skleněnou výplň okna a fasádu domu,“ popsala událost Iva Vršecká, mluvčí policie.

Pachatel poté zaútočil na partnera své tety. „Před dům za ním vyšel 36letý přítel ženy, na kterého pachatel namířil plynovou pistoli a několikrát zmáčkl spoušť. Zbraň z důvodu závady nevystřelila, útočník se ji tedy pokusil opakovaně nabít, což se mu nepodařilo. Udeřil proto poškozeného muže do obličeje nejdříve zbraní a poté sevřenou pěstí, čímž mu způsobil zranění, které si vyžádalo ošetření lékaře,“ uvedla mluvčí.

Před příjezdem policejní hlídky pachatel nasedl do vozidla a z místa odjel. „Muž byl vypátrán zhruba za hodinu v obci Nová Hospoda, zadržen a převezen do policejní cely,“ upřesnila Iva Vršecká s tím, že policisté muži sdělili podezření ze spáchání trestných činů nebezpečné vyhrožování, ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24