QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

39letý muž pobodal své kamarády. Je obviněn z pokusu vraždy

27.03.2023 16:39

Policejní komisařka zahájila trestní stíhání 39letého muže, kterého obvinila ze spáchání trestného činu vraždy spáchaného ve stádiu pokusu a z trestného činu ublížení na zdraví. K činu došlo na náměstí v jedné menší obci na Plzeňsku. 

policie_ilustrační_1022_QAP

“Obviněný muž se v pátek 24. března 2023 ve večerních hodinách pohádal se svými třemi kamarády ve věku 29, 31 a 42 let. Mezi muži následně došlo ke vzájemnému fyzickému napadení. Obviněný muž poté vytáhl z kapsy nůž a svého o osm let mladšího kamaráda bodl do zad. Poté přistoupil k nejstaršímu z nich a nožem ho bodl do hrudníku. Z místa následně utekl. Mladšímu z mužů způsobil zranění, které bezprostředně ohrožovalo jeho život. Druhý muž utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření bez nutnosti hospitalizace v nemocnici,” popsala Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Policisté začali ihned po podezřelém muži pátrat. Do akce byla zapojena také zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, která pachatele zadržela následující den v ranních hodinách. “Policejní komisařka muže obvinila ze spáchání trestného činu vraždy spáchaného ve stádiu pokusu a z trestného činu ublížení na zdraví. Následně podala státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který soudce akceptoval,” dodala mluvčí.

Foto ilustrační
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24