QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kontroly na silnicích v prosinci zesílí! Policisté se zaměří hlavně na alkohol

04.12.2015 12:25

Řidiči v celém Plzeňském kraji by se měli v příštích týdnech připravit na zesílené kontroly na silnicích. Policisté se během prosince zaměří hlavně na alkohol a drogy. Kontroly startují s mikulášským víkendem.

Policie doprava QAP foto

Policejní kontroly na silnicích budou během prosince o dost přísnější. Policie se počínaje nadcházejícím víkendem zaměří především na dechové zkoušky a testy na drogy. „V souvislosti s Mikulášem lze očekávat zvýšený provoz na komunikacích. Na území Plzeňského kraje proběhne dopravně bezpečnostní akce, která se zaměří na dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek u řidičů,“ potvrdila QAP.CZ mluvčí Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Martina Kohoutová.

Ani po Mikuláši ale kontroly neskončí. Policisté budou ve zvýšené míře dohlížet na provoz i v dalších týdnech. Středem zájmu bude i dál alkohol a drogy. A to především v souvislosti s vánočními večírky. „Na problematiku alkoholu a drog už řidičů se policisté zaměří v průběhu celého prosince,“ dodává policejní mluvčí s tím, že kontroly budou pokračovat i v souvislosti s houstnoucí dopravou v předvánočním čase.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT