QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obviněný z pokusu o znásilnění v Plzni v minulosti takto napadl tři ženy a jednu dívku

20.09.2023 11:19

Včera jsme vás informovali o případu znásilnění 28leté ženy, ke kterému došlo v Plzni. Policie dnes uvolnila k případu další informace. Obviněný muž již v minulosti znásilnil několik žen.

znásilnění, agrese muž žena_Pixabay

Policie ve středu 20. září informovala o pokusu o znásilnění 28leté ženy v Plzni. Tento případ okamžitě vyvolal na sociálních sítích velké emoce a diskuse, v těch se četně objevují dezinformace o tom, že útočníkem byl cizinec. To dnes vyvrátila Policie ČR. Zároveň uvedla, že muž byl již za podobný čin v minulosti tresraný.

„Muž byl před několika málo lety propuštěn z výkonu trestu, ve kterém byl mj. za to, že znásilnil 3 ženy a u jedné nezletilé se o to pokusil. Abychom zabránili šíření různých dezinformací, tak podotýkáme, že se nejedná o cizince,“ uvedla policie na sociální síti X/Twitteru.

K činu došlo v pondělí 11. září 2023 v podvečerních hodinách v Plzni na jedné z lesních cest na okraji města. „Obviněný muž fyzicky napadl 28letou ženu, kterou se následně pokusil znásilnit. Na krk jí nejprve zezadu přiložil klacek, kterým ji škrtil, a potom ji povalil na zem. Žena se aktivně bránila, kdy hodila muži do obličeje hlínu, čímž se nejspíš zachránila,“ uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová. Více jsme informovali ZDE.

Policejní komisařka podala státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který soudce akceptoval.

Foto ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT