QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Fanoušci plzeňského futsalu vytvořili nový rekord

21.11.2015 13:45

Ve čtvrtek 19. listopadu v utkání SK Interobal Plzeň vs. FC Radio Krokodýl Brno se v hale Lokomotivy Plzeň nebojovalo jen o výhru, ale také o zlomení rekordu v divácké návštěvnosti.

Foto Michael Sinkule

Vedení Interobalu postavilo celou kampaň ohledně čtvrtečního televizního zápasu na tom udělat nový plzeňský rekord v návštěvnosti zápasu plzeňského futsalu. Povedlo se, protože na utkání dorazilo 550 diváků a tím se vytvořil nový plzeňský rekord. Zároveň jde o třetí nejvyšší návštěvnost v utkání Chance futsal ligy v této sezóně.

Původní rekord předtím držel také Interobal Plzeň, dříve Indoss Plzeň. Ten byl vytvořen v hale na Slavii VŠ v sezóně 2009/2010, kdy Plzeň postupovala z 2. ligy do 1. ligy. V této době návštěvnost haly byla 350 diváků. To se tento rok plzeňskému týmu podařilo vyrovnat a na zápas se Spartou Praha přišlo stejně 350 diváků. Kapacita haly na Slavii VŠ je právě jen 350 diváků, kteří musí při této návštěvě i stát. Proto se Interobal rozhodl uspořádat zápas v městské sportovní hale Lokomotiva v Plzni na Slovanech. A byl to skvělý tah, protože i pro televizi byla tato hala lepší.

"Návštěvnost na našich zápasech se zvedla. Jsme za to samozřejmě rádi, protože právě pro fanoušky to děláme. Děkuji všem, co přišli. Rekord se nám povedl a připravuji v budoucnu další cíl a to zlomit rekord 1000 fanoušků. Je na to čas, ale věřím tomu," uvedl Michael Sinkule, generální ředitel plzeňského klubu.

Další domácí zápas odehrají futsalisté před čerty a to 4. prosince od 20:00 hodin proti Helasu Brno, tentokrát ale zpět v hale na Slavii VŠ v Plzni na Borech.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT