QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Začínal jsem tetovat na prasečích nožičkách, říká tatér Petr Dvořák z Plzně

11.06.2011 22:19

Tetuje už víc než šest let, má v Plzni vlastní tetovací salón a občas si zajede tetovat na motoparty. Řeč je o Petru Dvořákovi. Přiznává, že se začínal učit na prasečích nožičkách. Jak potvrdila matka mladého tatéra, hodně špatně se sháněly.

Tatér Petr Dvořák, tetuje přes šest let, vlastní tetovací salon v Plzni v Pražské ulici
Tatér Petr Dvořák, tetuje přes šest let, vlastní tetovací salon v Plzni v Pražské ulici Petr tetuje i svoji přítelkyni Mirku. Ta měla první tetování v devatenácti a od té doby v tom "jede". Je to pro ní prý jako droga. Tetování Mirky Petrovo tetování Nekcal, fakt ho tam má Novou ještěrku má i moderátor Gery Weschke

Petr Dvořák tetuje už víc než šest let, má vlastní tetovací salon v Plzni v Pražské ulici. My jsme ho potkali na Motopárty v Kalikovském Mlýně, kde tetoval v provizorním tetovacím stanu. Jeho poslední prací byla ještěrka, tou se teď na ruce pyšní moderátor Hitradia FM Plus Gery Weschke, který motosraz na Kalikováku moderoval. Petr Dvořák nám prozradil, jak začínal na prasečích nožičkách a jaké tetování teď frčí. Na závěr jsme vyzpovídali i maminku mladého tatéra Dášu Dvořákovou.

Je o tetování zájem?

V poslední době je hodně velkej zájem o tetování.

Jaké jsou trendy v tetování?

Začínají hodně barevný tetování, hodně letí ornamenty, taková ta stará škola Japonsko, v podstatě všechno. Trendy se určitě vyvíjí, začínalo to jednoduchejma věcma. Dneska už se dělaj portréty pomalu lepší než fotky. Jde to fakt hodně nahoru.

Za kolik se dá tetování pořídit?

Cena je podle velikosti a složitosti. Dejme tomu tak od šesti set vejš.

Kde všude ty máš tetování?

Já sám mám potetovaný ruce, nohy, lopatku a pr.... (podívejte se na fotky)

Lidé si vybírají z předem určených motivů? A už bylo nějaké tetování, které jsi odmítl udělat?

Lidi si buď vybíraj z motivů nebo se prostě nakreslí originální motiv. Byly asi dvě nebo tři věci, který jsem odmítl tetovat. Byly to nějaký nacistický symboly a tak. To opravdu netetuju, jinak vytetuju cokoliv.

Jaké byly začátky?

Začínal jsem na prasečích nožičkách.

Na prasečích nožičkách? Kolik se jich na naučení potřebuje?

Záleží, jak si člověk věří. Může si potetovat jednu a říct si, to jsem dobrej. Tak stačí jedna (směje se Petr). Ne, tak to nefunguje, prostě člověk se na tom naučí dělat základní čáry a seznámí se, jak držet strojek a tak. No a pak pokračuje sám na sobě. Tatér prostě musí zkoušet na sobě.

To, že Petr začínal na prasečích nožičkách potvrdila i jeho maminka Dáša Dvořáková.

Skutečně to začínalo u Vamila, u Zemana sháněním prasečích nožiček, což je docela umění je sehnat.

A jaké to pro Vás bylo, když jste se dozvěděla, že Váš syn bude dělat tatéra?

No bylo to na mokrej hadr na čelo. Když vám syn odejde z druhýho ročníku vysoký školy a jako máma mám taky určitý představy, tak to byla taková šlupka . Ale když mě po pár letech obejmul a řekl, mami já jsem tak šťastnej a dělám to, co mě baví.... tak to je to nejdůležitější.

Uměl asi hodně dobře kreslit, viděla jste to na něm už jako na malým klukovi?

Fakt je ten, že už byl šikovnej od malička, už od tří let dělal takový miniaturní modely, prostě to byly preciznosti, co dělal. Strašně šikovnej, opravdu. A toužil prostě vždycky něco těma rukama dělat. Byl ale dobrej i na strojařinu, dělal úžasný rysy, kantorky si ho hodně chválily. Ale že skončí profesí takhle, to jsem tedy nečekala.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy