QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Noc kostelů se blíží a láká na netradiční zážitky!

31.05.2023 8:10

Oblíbená akce Noc kostelů naláká každým rokem tisíce zvědavců, kteří se mohou netradičním způsobem podívat do mnohdy nepřístupných kostelů, katedrál a modliteben po celé České republice. Letošní Noc kostelů proběhne v pátek 2. června a nabídne bohatý program i v Plzeňském kraji.

9

V rámci Noci kostelů bude probíhat na jednotlivých místech bohatý doprovodný program. Prohlídku s komentářem nabízí například kostel sv. Mikuláše v Čečovicích, s arch. Janem Soukupem se můžete podívat do kostela sv. Mikuláše v Dobřanech. Prohlídky proběhnou i v Hostouni, v kostele sv. Jakuba Staršího, kde si můžete prohlédnout i věžní hodiny. S průvodcem se také můžete podívat do plzeňského kostelíka U Ježíška.

Noc kostelů nabídne i netradiční zážitky. U kostela sv. Ondřeje v Bezvěrově budou od 15 do 17 hodin zdobit děti i dospělí starý ořešák na návsi. Nevšední zážitek nabízí Husova kaple v Merklíně. Zde bude možné zazvonit na zvon, dokonce si zahrát na varhany. Smíšený pěvecký sbor z Chrástu zazpívá duchovní písně v pravoslavném chrámu sv. Anny v Plzni. Ve Šťáhlavech, v kostele sv. Vojtěcha, proběhne putování hvězdnou oblohou. Čeká na vás mobilní planetárium a venkovní stanoviště s astronomem a dalekohledem.

Detailní program pro Plzeňský kraj naleznete zde.

Tip redakce:

Dobrým pomocníkem na Noc kostelů je aplikace, která poskytuje informace o místech, kterých se Noc kostelů týká. Díky GPS vám aplikace ukáže mapu nejbližších kostelů a akcí, pohodlně si v ní tak můžete naplánovat trasu, konkrétně v sekci Moje noc kostelů.

foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24