QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Turistická hra Český les s mobilem v kapse začíná. Přidejte se i vy!

04.06.2023 15:08

Svazek Domažlicko připravil ve spolupráci s infocentry v okolí Českého lesa další ročník turistické hry s názvem Český les s mobilem v kapse. Letošním tématem jsou osobnosti regionu. Vydejte se za poznáním s mobilem v kapse i vy!

odemykání české studánky (2)

Chodíte na výlety a rádi poznáváte nová místa? Pak je tato hra právě pro vás. Objevte krásy Domažlic a Českého lesa a připomeňte si významné historické i současné osobnosti spojené s regionem. Do hry se můžete zapojit od začátku června až do konce října.

V Domažlicích a jeho blízkém okolí se turisté seznámí s Přemyslem Otakarem II., Boženou Němcovou, Jindřichem Jindřichem, Matem Konopem, Janem Sladkým Kozinou, ale i Msgre.  Bohumilem Staškem. Cesta po stopách herečky Štěpánky Haničincové vás zavede do Kvíčovic, v Poběžovicích například objevíte místo, kde stávala Židovská synagoga s posvátnou Mikve.

Jak se do hry zapojit? Pro účast ve hře je nutné pomocí chytrého telefonu načíst QR kód, který vás díky mobilní aplikaci vtáhne rovnou do hry. “Po navštívení alespoň 10 míst a načtení 10 QR kódů si můžete v informačním centru vyzvednout malou výhru. Tou pro vás bude, stejně jako v předchozích ročnících, turistická vizitka a razítko,” uvádí Domažlické Íčko.

Výhru si můžete vyzvednout i v infocentrech: Bělá nad Radbuzou, Holýšov,  Horšovský Týn, Kdyně, Klenčí pod Čerchovem (plný provoz od 1.7.), Poběžovice a Tachov.

Foto ilustrační QAP

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24