QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Dobřanech proběhl Velikonoční jarmark. Místní základní škola poslala výtěžek nemocné Andrejce - FOTKY

30.03.2023 19:33     06.04.2023 17:14

Náměstí T. G. M. v Dobřanech ožilo v sobotu 1. dubna Velikonočním jarmarkem. Od 9 do 15 hodin si mohli návštěvníci užít vystoupení žáků 3. B či dětí ze školky, připravena byla i pohádka a hudební vystoupení.

Velikonoční jarmark Dobřany_Qap1
Velikonoční jarmark Dobřany_QapVelikonoční jarmark Dobřany_Qap1Velikonoční jarmark Dobřany_Qap2Velikonoční jarmark Dobřany_Qap3Velikonoční jarmark Dobřany_Qap4Velikonoční jarmark Dobřany_Qap5Velikonoční jarmark Dobřany_Qap6Velikonoční jarmark Dobřany_Qap7

Kromě hudby, ukázky řemesel, tvořivých dílen pro děti a občerstvení byl připraven i stánkový prodej.

Jeden ze stánků patřil Základní škole Dobřany. Žáci a zaměstnanci školy se rozhodli pomoci dcerce bývalé žákyně. Malá Andrejka má ještě dvojče Patrika, který je úplně zdravý. Ona takové štěstí neměla. Narodila se se šedým zákalem, prodělala několik náročných operací obou očí a po dětské mozkové obrně je postižena na levou ruku a obě nohy.

Andrejka je velká bojovnice, zdravotní stav jí pomáhají zlepšovat rehabilitace a terapie, které ovšem nehradí zdravotní pojišťovna.

Žáci, učitelé i rodiče vyrobili spoustu nádherných velikonočních dekorací, které ve stánku prodávali. Výtěžek z prodeje v celkové výši 47 500 korun poputoval na pomoc Andrejce.

Foto Qap

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24