QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Čeká nás další tropický den! Jaké jsou výhledy meteorologů na další dny?

19.06.2022 8:03

Zatímco si o víkendu užíváme velmi teplého počasí a většina obyvatel vyrazila k vodě, v pracovní týden bude počasí zcela odlišné. Změna může nastat už v neděli večer.

2

Následující dny vytáhneme deštníky. "Před zvlněnou studenou frontou, která bude postupovat zvolna přes Polsko a Německo k jihovýchodu a ovlivní počasí u nás zejména v pondělí, k nám bude v neděli vrcholit příliv velmi teplého vzduch od jihozápadu. V úterý se k nám přechodně rozšíří oblast vyššího tlaku vzduchu od západu. Ve středu postoupí do střední Evropy další zvlněná studená fronta od západu, za kterou se ve čtvrtek opět přechodně rozšíří oblast vyššího tlaku vzduchu. V dalších dnech bude ze západní do střední Evropy postupovat brázda nízkého tlaku vzduchu spojená se zvlněnou studenou frontou," uvedli meteorologové.


Předpověď na neděli

Jasno nebo skoro jasno. K večeru v Čechách místy až oblačno a zejména na horách ojediněle bouřky, i silné. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C, v údolích až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 33 až 38 °C, ve východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku 28 až 33 °C, v 1000 m na horách kolem 28 °C, v Jeseníkách a v Beskydech kolem 25 °C. Mírný, ve východní polovině území přes den čerstvý jižní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, se bude večer v západní polovině Čech měnit na severozápadní a v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pondělí

Zpočátku skoro jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Během dne od severozápadu oblačno až zataženo a na většině území přeháňky a bouřky, ojediněle silné, na východě i velmi silné. Večer od severozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 32 °C, na severu a severozápadě kolem 25 °C. Slabý proměnlivý, postupně mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na úterý

Skoro jasno až polojasno, k večeru na jihozápadě až oblačno a ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Zpočátku mírný severozápadní vítr 2 až 5 m/s bude během dne slábnout.

Předpověď na středu

Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Postupně od jihozápadu přibývání další oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 30 °C. Slabý proměnlivý nebo jižní vítr 1 až 4 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na čtvrtek

Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky nebo i bouřky, zejména na jihozápadě. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 5 m/s, bude postupně slábnout.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle

Oblačno, místy občasný déšť, přeháňky nebo i bouřky, ojediněle i silné. Nejnižší noční teploty 18 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 33 °C, postupně 23 až 28 °C.

Foto: Milan Janoch
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24