Chcete si v Plzni zahrát stolní tenis? Pomozte s výběrem vhodných míst

27.07.2020 8:01

Centrální obvod koupil prvních pět venkovních betonových stolů na stolní tenis a chce je instalovat k dětským hřištím. O jejich umístění mohou rozhodnout sami občané.

1

Vždy dva stoly by měly stát na Borech a Skvrňanech a jeden v centru. Zatím se předběžně počítá s jeho umístěním do Štruncových sadů.

"Ping pong je jedním ze sportů, který je oblíbený, ale i trochu prostorově náročný, přeci jen doma si stůl do obýváku nedáte a před panelákem se vlivem počasí může poškodit. Proto nyní umístíme prvních pět betonových stolů, které by měly všechny vlivy vydržet a kdykoliv být připraveny ke hře,“ informuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Vzhledem k tomu, že v první fázi bylo pořízeno pouze pět stolů a centrální obvod spravuje přes 90 dětských hřišť, kdy ne všechna jsou k umístění stolů na stolní tenis vhodná, byla zatím vytipována níže uvedená místa. Na občanech teď je, která místa zvolí. Mohou také navrhnout další místa, kde by si chtěli zahrát ping pong. Stačí jen zapojit se do ankety vyhlášené obvodní radnicí.

Bory:
Heyrovského ul. – místo u workoutové sestavy a víceúčelového hřiště
Čermákova ul. –  mezi dětským hřištěm a workoutovou sestavou
Skupova ul. – mezi OC Luna a ZŠ „Růžovka“
Adélova ul. – za Transfuzní stanicí FN Plzeň

Skvrňany:
ul. Na Okraji – víceúčelové hřiště poblíž domu č. 39
Vejprnická ul. – u dětského hřiště Rákosníček
ul. K. Steinera – bývalá mateřská škola, nyní služebna městské policie
ul. T. Brzkové – konečná stanice tramvaje č. 2 u workoutové sestavy
Vojanova 27 – plocha u víceúčelového hřiště

Své návrhy mohou občané zaslat nejpozději do 15. srpna na adresu Marta Korecká, Úřad městského obvodu Plzeň 3, Odbor dopravy a životního prostředí, sady Pětatřicátníků 7, 9, 305 83 Plzeň nebo na emailovou adresu Korecka@plzen.eu.

"Nechceme stoly umístit tam, kde o ně nebude zájem, a tak se ptáme občanů, kde by pro ně bylo nejvhodnější stoly postavit. Pěvně věřím, že nám naši sportující spoluobčané pomohou vybrat ta nejlepší místa, za což jim předem moc děkuji a v případě, že si stoly získají oblibu, ještě nějaké přikoupíme,“ dodává David Procházka.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24