QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chystá se Pilsen Pride: Příští týden patří LGBT komunitě!

15.08.2019 20:38

Celý příští týden bude Plzeň ve znamení duhy, jelikož již v pondělí odstartuje festival Pilsen Pride. Festival je věnován na podporu lesbiček, gayů, bisexuálů a transgender osobám. 

IMG_1378

Již potřetí se v Plzni bude konat festival Pilsen Pride, který je věnován lesbičkám, gayům, bisexuálům i transgander osobám. Festival započne v pondělí 19. srpna a potrvá až do soboty 24. srpna, kdy vyvrcholí takzvaným Duhovým průvodem. 

V rámci festivalu proběhnou pro členy festivalu a podporovatele LGBT komunity nejrůznější přednášky, besedy, promítání i parties. Celý program můžete sledovat zde

V sobotu 24. srpna bude festivalový týden zakončen Duhovým průvodem, který odstartuje ve 14:30 v Mlýnské strouze. Pokud chcete vědět, jak probíhal loňský průvod klikněte zde, a pokud vás zajímá, jak byl předloni průvod následně zastaven protesty, čtěte zde

Průvod si udělá procházku centrem Plzně, až dojde k prostorám kávárny Papírna Plzeň, kde se budou nacházet jednotlivé stánky různých organizací jako jsou například Alt-Pride, Amnesty International, Jsme fér, LOGOS, S barvou ven, Transparent CZ, Loono a Společnost pro queer paměť. U Papírny bude též k nalezení sanitka Česká společnost AIDS pomoc, která zájemcům zprostředkuje anonymní HIV testování.

Zájemci, které ani po samotném průvodu neopustí Pride duch, si budou moct užít zbytek dne v plzeňském Retru, kde to oživí Pilsen Pride Afterparty. 

 

FOTO: ilustrační 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24