Dálnici D5 uzavřela hromadná nehoda. Došlo ke střetu 36 aut! FOTO

20.01.2022 11:43     20.01.2022 17:22

Dálnici D5 u Žebráku ve směru na Prahu uzavřela dopoledne hromadná dopravní nehoda. V místě se střetlo třicet šest vozidel. Dálnice bude uzavřena do večerních hodin.

Hromadná nehoda D5_foto Policie ČR_1
Nehoda na D5_foto PČ4Hromadná nehoda D5_foto Policie ČR_1Hromadná nehoda D5_foto Policie ČR_2Hromadná nehoda D5_foto Policie ČR_3Hromadná nehoda D5_foto ZZSSK_2Hromadná nehoda D5_foto ZZSSKNehoda na D5_foto PČRNehoda na D5_foto PČR2Nehoda na D5_foto PČR3

Krátce po jedenácté hodině dopoledne došlo k hromadné dopravní nehodě na dálnici D5. Na 33 kilometru u sjezdu na Žebrák na trase Rozvadov - Praha došlo ke střetu 36 vozidel, jednalo se o 20 osobních a 16 nákladních aut.

"Na místo vyjely jednotky Hasičského záchranného sboru Beroun a Hořovice a Sbor dobrovolných hasičů Komárov a Zdice. Zároveň byli o spolupráci požádáni hasiči z Plzeňského kraje. Dálnice ve směru na Prahu je zcela uzavřena," uvedli krátce po nehodě hasiči Středočeského kraje.

Na místě pomáhají i hasiči z Plzeňského kraje. "Od hasičů Plzeňského kraje na místo míří jednotka z Rokycan a JSDHO Zbiroh," doplnil mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Havarovaná vozidla jsou "rozeseta" na zhruba 150ti metrovém úseku dálnice. "Odkláníme dopravu na exitu 37, objízdná trasa je na silnici II/605, sjezd Žebrák, Zdice," uvedla Policie ČR.

Policie z důvodu přistávání vrtulníku záchranné služby uzavřela dálnici D5 i v opačném směru, na 28 kilometru ve směru na Plzeň. Operační středisko Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje aktivovalo traumaplán.

"Dle nejnovějších informací je na místě šest zraněných osob. Jedna osoba byla ošetřena a ponechána na místě. Tři osoby s lehkým zraněním byly transportovány pozemní cestou do nemocnice Hořovice a FN Motol. Dvě středně těžce zraněné osoby letecky transportovány do FN Motol," uvedla Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje.

Dálnice je neprůjezdná a bude uzavřená pravděpodobně do večerních 20. hodin.

"V současné chvili pracujeme na odstraňování následků nehody. Za pomoci těžké techniky od sebe odtrháváme nabourana vozidla. Dálnice je stále obousměrně uzavřena," uvedli hasiči Středočeského kraje po 15. hodině.

Po 16. hodině byl zprůjezděn jízdní pruh směrem na Plzeň! "Právě jsme obnovili provoz pravým jízdním pruhem ve směru na Plzeň. Kolony se pomalu rozjíždějí," uvedla Policie ČR na svém twitterovém účtu před půl pátou.

 

foto: Policie ČR, ZZSSK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24