QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Deštivá sobota přinesla celou sérii vážných dopravních nehod

23.05.2020 18:38

K celé řadě nehod vyjížděli záchranáři v sobotu 23. května. Nehody si vyžádaly jeden lidský život a několik zranění. Bouralo se na Domažlicku, Tachovsku i v Plzni.

2 kolony Varská

Po páté hodině ranní došlo na silnici I/26 mezi Stodem a Holýšovem k čelnímu střetu nákladního a osobního auta. Na místě zemřel mladý řidič. Více jsme psali zde.

Dvě osobní auta se srazila odpoledne u Semněvic ve směru na Pocinovice. Záchranáři na místě ošetřili dva muže a jednu ženu s lehčími zraněními.

"Řidič osobního vozidla Škoda Roomster ve věku 53 let jel po silnici od Semněvic. Nedal přednost v jízdě zprava jedoucímu vozidlu Škoda Octavia řidiči ve věku 61 let jedoucímu po silnici od Velkého Malahova na Horšovský Týn. Došlo ke střetu. Oba řidiči měli testy na alkohol negativní,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Všechny složky integrovaného záchranného systému vyjely také na dálnici D5 před Novou Hospodou, kde havarovalo na mokré silnici osobní auto. Záchranka odvezla do nemocnice ženu ve věku 21 let a dále dvacetiletého muže. "Oba byli při vědomí se středně těžkými zraněními transportováni pozemní cestou na urgentní příjem fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

"Řidič osobního vozidla Škoda Octavia jel směrem na Rozvadov. Za deště na mokrém povrchu vozovky nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal s vozidlem smyk. Vyjel mimo pozemní komunikaci, kde s vozidlem havaroval,“ popsala průběh nehody policejní mluvčí s tím, že test na alkohol byl u řidiče negativní.

Během soboty vyjížděli záchranáři mimo jiné i na silnici mezi plzeňským Božkovem a kruhovým objezdem u Letkova, kde se převrátilo osobní auto. Další auto skončilo na střeše poblíž Boru u Tachova. Dva osobní vozy se střetly u mostu v Radčické ulici v Plzni.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24