QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Divadlo chystá velmi netradiční představení. Diváci se usadí přímo na jevišti

15.05.2020 12:02

Divadlo J. K. Tyla nabídne pět speciálních představení na Nové scéně. Představí se v nich členové všech souborů a dojde i na koronataškařici. Hygienické předpisy přitom budou dodrženy.

12

K netradičnímu programu využije divadlo pouze jeviště Nové scény, na kterém bude pro návštěvníky přichystáno 100 míst splňujících aktuální hygienické podmínky. "Když nám situace nedovoluje hrát náš aktuální repertoár, rozhodli jsme se divákům nabídnout opravdu speciální zážitek nejen ze zajímavého programu, ale hlavně z místa, na kterém se večer uskuteční. Diváci budou totiž usazeni přímo na jevišti,“ upozorňuje ředitel divadla Martin Otava.

Speciální cyklus DJKT s Vámi na jevišti zahájí 20. května koncert To nejlepší z matiné, na kterém vystoupí se svými oblíbenými songy Eva Staškovičová, Lukáš Ondruš, Roman Krebs a jejich hosté z řad členů muzikálového souboru, moderátory se pro tento večer stanou šéf souboru Lumír Olšovský a dramaturg Pavel Bár. O čtrnáct dní později, 3. června, na Steinway gala zazpívají sólisté opery Ivana Veberová, Jana Foff Tetourová a Amir Khan nejkrásnější operní melodie za doprovodu Maxima Averkieva, který diváky potěší i několika sólovými klavírními výstupy. Celým večerem provede šéf opery Tomáš Ondřej Pilař. Třetí večer, jenž je naplánován na 10. června, bude patřit souboru baletu a jeho představení Z jeviště hlediště aneb Balet je silné kouzlo. Čtvrtý večer umožní divákům nakouknout s nadhledem a ironií do činoherní tvůrčí kuchyně v "koronataškařici" Severní vášeň aneb Jak se zkouší kvalitní činohra, jejímž autorem je plzeňský rodák, herec Jaroslav Matějka.

Sérii speciálních středečních podvečerů zakončí 24. června Muzikálové matiné Lukáše Ondruše, tentokrát mimořádně ve večerním čase, jehož původní termín byl 26. dubna 2020. Vstupenky na toto matiné zůstávají v platnosti, nebo je diváci mohou vracet do 5. června v místě nákupu.

Všechna představení DJKT s Vámi na jevišti se uskuteční na Nové scéně od 18.00, vstup divákům bude umožněn přes vchod na Malou scénu od 17.30. Vstupenky za jednotnou cenu 119 Kč jsou v prodeji v pokladně divadla, on-line na webových stránkách divadla nebo v síti Plzeňská vstupenka. Vstupenky nebudou číslovány, diváci si mohou sami vybrat místo k sezení. Divadlo žádá návštěvníky k dodržování rozestupů a doporučených hygienických podmínek.

Bonusem bude pro příznivce DJKT a účastníky letošní Literární kavárny možnost zhlédnout 27. května od 18.00 na Facebooku a YouTube kanálu divadla záznam z Galavečera Literární kavárny, kde v podání herců DJKT, Pavla Pavlovského, Moniky Švábové, Apoleny Veldové, Jany Kubátové, Kláry Krejsové, Jany Ondruškové a Michala Štěrby, zazní vítězné texty z tohoto projektu.

FOTO: Pavel Křivánek

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24