Dvě pátrací akce po ztracených seniorech. Jedna skončila tragicky - FOTO

16.08.2021 13:55

Během víkendu policisté pátrali po dvou ztracených seniorech, bohužel jen v jednom případě s úspěšným koncem, druhý skončil tragicky.

ViewImage.aspx-2
ViewImage.aspx-2ViewImage.aspx-3ViewImage.aspx

V sobotu 14. srpna policisté přijali na linku 158 oznámení od muže z Nepomucka, že pohřešuje svého tchána.

Kolem 12. hodiny odešel starší muž ze své chaty, která je u jedné menší obce na Nepomucku s tím, že si zajde na toaletu a menší procházku. Když se tchán nevrátil do dvou hodin domů, začal ho zeť hledat v blízké vesnici a okolí. Jelikož se v blízkosti chaty nachází soustava několika rybníků, začal mít obavu o tchánův život, a proto zavolal na linku tísňového volání.

"Pětasedmdesátiletý muž v poslední době nebyl již v dobré fyzické kondici a užíval i větší množství léků. Na místo byla vyslána hlídka z obvodního oddělení Nepomuk, dvě družstva pořádkové jednotky, 3 policisté se služebními psy, policisté ze zásahové jednotky, hasiči a vrtulník na propátrání okolí. Pátrací akce byla zahájena v 17 hodin a krátce před půl osmou večer byl pohřešovaný muž nalezen pod hrází jednoho z rybníků. Muž byl v bezvědomí a měl jen povrchové dýchání. Policisté z pořádkové jednotky ihned začali s resuscitací, pokračovali až do příjezdu záchranné služby a pomáhali až do příletu záchranářského vrtulníku. Bohužel lékař z přivolaného vrtulníku musel po 40 minutách oživovacích pokusů u muže konstatovat smrt. Případ si na místě převzali kriminalisté z územního odboru Plzeň – venkov," uvedla mluvčí policie Eva Červenková.

 

Šťastný konec měla ale druhá pátrací akce, která byla hned následující den, tedy 15. srpna, v okolí obce Třemošná.

Krátce po 15. hodině oznámila dcera pohřešování své sedmaosmdesátileté matky, která odešla z domova kolem 12. hodiny a dosud se nevrátila. Na místo vyjela hlídka z obvodního oddělení Třemošná, která ihned začala pátrat v blízkém okolí.

"Hlídce se podařilo kontaktovat svědka, který uvedl, že starší ženu odpovídající popisu viděl na kraji lesa nedaleko obce. Na místo přijeli policisté z Kralovic, hlídky z Plzně, dopravní policisté, psovod a hasiči z Třemošné. Po patnácti minutách od zahájení pátrací akce se podařilo seniorku najít na okraji kukuřičného pole a lesního porostu cca 300 metrů od místa, kde bylo zahájeno pátrání. Žena byla nalezena při vědomí, bez zranění, komunikovala, ale byla silně dehydratovaná vzhledem k teplému počasí. Hasiči snesli ženu k sanitnímu vozu, kde si jí do péče převzali přivolaní záchranáři," informuje Červenková.

 

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24