Emotivní kresby Elen Kudrové stojí za prohlídku - FOTKY

08.06.2022 10:57

V plzeňské Vinotéce Galerii Roudná 59 probíhá výstava známé umělkyně. Vernisáže se zúčastnily desítky zájemců. Jaké překvapení si připravila malířka na vernisáž? Najdete v článku.

Kudrová vernisáž (7)
EK2EK1EK6EK5EK4EK3Kudrová vernisáž (2)Kudrová vernisáž (1)Kudrová vernisáž (3)Kudrová vernisáž (4)Kudrová vernisáž (5)Kudrová vernisáž (6)Kudrová vernisáž (7)Kudrová vernisáž (8)Kudrová vernisáž (9)Kudrová vernisáž (10)Kudrová vernisáž (11)Kudrová vernisáž (12)Kudrová vernisáž (13)Kudrová vernisáž (14)Kudrová vernisáž (15)Kudrová vernisáž (16)Kudrová vernisáž (17)Kudrová vernisáž (18)

Vernisáž Elen Kudrové proběhla ve čtvrtek 2. června ve Vinotéce Galerii Roudná 59. Akci uvedla galeristka Zdena Benešová: „Srdečně všechny vítám na místě, kde je nyní možné prožít silné emoce prostřednictvím výjimečných děl Elen Kudrové. Emoce jsou pro umění důležité, protože obrazy, které emoci vyvolají, v nás dlouho zůstávají.“

Vernisáž si nenechalo ujít několik desítek lidí. Příjemné prostředí Galerie a bravurní hudební vystoupení kytaristy Ondřeje Lukeše, dalo vernisáži neopakovatelnou atmosféru. Tóny klasické kytary umocnily kulturní zážitek všem přítomným. Zajímavým zpestřením také bylo překvapení, které si připravila sama autorka. Na vernisáži Elen Kudrová představila portrét, který nedávno namalovala. Jedná se o portrét majitele Vinotéky Vladimíra Hesse. „Zpracování portrétu bylo pro mne velké překvapení. Obraz je moc krásný,“ komentoval dílo překvapený Vladimír Hess. Kreslířka přítomným vysvětlila její pojetí portrétu a tím získala kresba nový umělecký rozměr. 

O umělkyni Elen Kudrové jsme psali zde. Malířka připravila pro výstavu celou řadu nových kreseb. Některé starší obrazy jsou zapůjčené od současných majitelů, některé jsou nakreslené speciálně pro tuto výstavu a je možné si je na výstavě zakoupit. Na vernisáži se již několik zájemců našlo. Výstava potrvá do 30. června. Tak si ji nenechte ujít.

 

foto archiv autorky, Vladimír Křivka

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24