Hasiči měli opět plné ruce práce s požáry, hořelo na Klatovsku a Plzeňsku - FOTKY

05.08.2022 18:48

V pátek odpoledne vyjížděli hasiči v regionu opět k požárům trávy a pole. Jeden požár vypukl u Otína na Klatovsku, velký požár likvidují hasiči i nedaleko Plzně. Vyhlášen byl druhý stupeň poplachu.

pozar u myslinky5 pozar u myslinky5
pozar u myslinky5otin pozarpozar u myslinkyotin pozar1pozar u myslinky1pozar u myslinky2pozar u myslinky3pozar u myslinky4pozar u myslinky6pozar linepozar line2

Na severním Plzeňsku hořelo pole, požár vypukl v pátek odpoledne kolem půl čtvrté. "Mezi Doubravou a Myslinkou hasíme poměrně rozsáhlý požár pole. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Zasažena byla plocha 1000x500 metrů již sklizeného pole. "Hořelo strniště. V Nýřanech jsme zřídili čerpací stanoviště. Lokalizace byla nahlášena po 16. hodině. Snižujeme počet jednotek," řekl Petr Poncar.

Po 15. hodině došlo k požáru na Klatovsku. "Další požár, tentokrát trávy, jsme likvidovali v trojúhelníku Vosí, Vícenice, Otín. Oheň zasáhl cca 9 hektarů a také menší kousek lesa. Poplach byl vyhlášen pěti jednotkám. Příčinou bylo zapálení od rotační sekačky," upřesnil mluvčí hasičů Petr Poncar.

Po poledni zasahovaly hasičské jednotky u menšího požáru v areálu letiště Líně. "Hořel převážně travní porost, a to v části, která není v bezprostřední blízkosti letištní plochy," upřesnil tiskový mluvčí.

foto: HZSPK

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24