QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči pomáhají s testováním na covid-19 v oblasti Plzeň-sever FOTO

23.10.2020 12:04

Okres Plzeň-sever momentálně patří nejzasaženějším oblastem v celé České republice v počtu pozitivně testovaných osob s nemocí covid-19. S odběry tam začnou pomáhat i hasiči.

odběrové týmy HZS2

Proškolený tým příslušníků Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje začal v pátek 23. října fungovat jako mobilní tým na odběr vzorků pro laboratoře. Hasiči využívají vlastní techniku i vozidlo.

Momentálně budou pomáhat v okrese Plzeň-sever, kde je situace nejkritičtější. „Okres Plzeň-sever má v rámci celé republiky největší počet nakažených koronavirem. Hasičům velmi děkujeme za pomoc při odběru vzorků právě v tomto okrese. Během pár dnů byli schopni proškolit příslušníky, zajistit vozidlo, ochranné pomůcky a vyrazit do terénu,“ říká náměstkyně vykonávající funkci hejtmana Marcela Krejsová.

Součástí odběrového týmu jsou dva hasiči, kteří mají zároveň kvalifikaci jako zdravotnický záchranář. Od pátku mají v plánu provést až 60 odběrů denně, zatím v oblasti Plzeň-sever. Odebrané vzorky bude tým dovážet k vyhodnocení do Bioptické laboratoře v Plzni.

Foto: Krajský úřad Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24