QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Házenkáři Talentu na radnici převzali odměnu za vítězství v extralize

23.07.2020 10:07

Házenkáři získali od města Plzeň 300 tisíc korun. Tým, který letos mění název, věří, že nadcházející sezona bude lepší než ta minulá, poznamenaná pandemií koronaviru.

1

Dotační smlouvu na částku 300 tisíc korun podepsali ve čtvrtek 23. července na plzeňské radnici zástupci spolku Talent při Bolevecké základní škole, přítomni byli také kapitán A týmu Petr Vinkelhofer spolu s hráčem Ondřejem Šafránkem.

"Vím, že na letošní ročník nebudete vzpomínat v dobrém. Pandemie znemožnila utkání playoff, kdy jste po základní části byli na prvním místě s náskokem tří bodů na Duklu Praha a fanoušci si nemohli užít nejlepší část sezóny. Tím bylo znemožněno navázat na zisk čtyř titulů v řadě, což mě jako vašeho fanouška mrzí. Proto jsem velmi rád, že vás svaz prohlásil alespoň za vítěze ligy," sdělil při podpisu dotační smlouvy první náměstek plzeňského primátora Roman Zarzycký.

Předseda extraligového klubu Pavel Drobil ocenil přístup města ke sportovním klubům, a to jak z dlouhodobého hlediska, tak zejména v letošním roce: "Nebýt města Plzně a vaší osobni podpory, tak bychom řešili zásadní provozní problémy před zahájením soutěže 2020/2021. Díky městu Plzeň máme možnost se koncentrovat na přípravu a pokusit se vybojovat titul i v příštím roce."

Házenkáři letos mění název na Talent tým Plzeňského kraje. Podporu od města chtějí využít na rozvoj a přípravu mládeže.

FOTO: archiv

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24