QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Historický víkend je za dveřmi! Do Plzně dorazí i císař Rudolf II.

04.06.2019 7:59

Výročí 25 let od vzniku v letošním roce slaví Historický víkend v Plzni. Centrum města se letos ponoří do doby Rudolfa II. Přinášíme podrobnosti!

FOTO_Pavel Němeček (27)

Letošní Historický víkend bude ve znamení vlády Rudolfa II. Císař do Plzně dorazí s hraběnkou Stradovou, dvořany, vojáky a přiveze také svůj proslulý zvěřinec, kterému bude vévodit dvouhrbý velbloud Efendi. Chybět nebudou ani alchymisté, zlatodějové a hledači Kamene mudrců.

Jubilejní 25. Historický víkend ovládne Plzeň už v závěru tohoto týdne. Program bude probíhat od 7. do 9. června. Připravený je opět bohatý program, městem projde tradiční sobotní odpolední průvod i večerní Vešlap Plzeňských strašidel, děti se mohou těšit na Pohádkovou cestu či dětskou scénu. Hlavní scéna bude tradičně na náměstí Republiky, další v nejužším centru města.

Císaře navštíví i mocný vladař jižních Čech, pan Petr Vok z Rožmberka. I na jeho panství se daří různým vynálezcům a ten nejodvážnější z nich se pokusí před zraky císaře vzlétnout na vlastnoručně vyrobeném létacím stroji.

Hlavní roli ve velkém večerním představení pak bude symbolizovat Anděl. Skupina Lorika se svými hosty a spolupracovníky připravila na páteční i sobotní večer příběh plzeňského znaku. U katedrály sv. Bartoloměje se za večerní tmy zaplní pódium šermíři, tanečnicemi, plivači ohně, kejklíři na chůdách a mnohými herci, kteří ukáží divákům, jak a proč vstupovaly do znaku města jednotlivé symboly. Jedním z obrazů bude obléhání Plzně husity, které přineslo do znaku velblouda. A skutečný velbloud se také na jevišti objeví! Na závěr si v příběhu zahraje i slavná plzeňská věž, která je se svými 102 metry nejvyšší kostelní věži v České republice.

Podrobný program ZDE.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24