Hrabě Valdštejn a století páry na Kozlu! Zámek chystá velkolepou slavnost - FOTKY

27.06.2022 10:43

O nadcházejících státních svátcích ožije zámek, který se nachází nedaleko Plzně. Návštěvníci se ocitnou v roce 1871, na oslavě narozenin zámeckého pána...

Kozel_foto ilustrační_slavnostinakozlu (2)
Kozel_foto ilustrační_slavnostinakozlu (1)Kozel_foto ilustrační_slavnostinakozlu (2)Kozel_foto ilustrační_slavnostinakozlu (3)Kozel_foto ilustrační_slavnostinakozlu (5)Kozel_foto ilustrační_slavnostinakozlu (4)Kozel_foto ilustrační_slavnostinakozlu (6)Kozel_foto ilustrační_slavnostinakozlu (7)Kozel_foto ilustrační_slavnostinakozlu (8)

Hrabě Valdštejn se narodil v roce 1821, po skončení vojenské kariéry se věnoval výstavbě železnic. Založil strojírny v Plzni, které v roce 1869 prodal Emilu Škodovi. Na slavnosti se návštěvníci přenesou do roku 1871. "Hrabě Arnošt František z Valdštejna, majitel zámku Kozel nedaleko Šťáhlav má 50. narozeniny a to je třeba řádně oslavit! Blahopřát přijdou i vojáci slavného 35. pěšího pluku z Plzně, nebude chybět ani Emil Škoda se svými parními stroji, které uvidíte v činnosti," zve na akci jeden z pořadatelů Petr Merxbauer a dodává: "Plánovaná je také paroplavba lodních modelů v zámecké kašně a mnoho dalšího. Rozhodně si každý přijde na své!"

Akce se koná 5. a 6. července od 10 do 17:30 hodin. Těšit se můžete například na šermířskou skupinu Gotika, harmonikáře, jezdce na koních, parní stroje, kata i sokolníka. Pro děti je připravený dobový kolotoč, střelnice a parní lokomobila s flašinetem! Vstupné je možné zakoupit na místě. Dospělí 230 korun, děti 150 korun, do 6 let zdarma.

 

Foto ilustrační slavnostnakozlu.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24