QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

"Já jsem smrt," hrozil muž, pak napadl strážníky

22.05.2020 14:00

Polonahý muž v Plzni na Lochotíně pokřikoval vulgární výrazy na kolemjdoucí. Když na místo dorazila hlídka strážníků, agresor napadl městskou policistku a zaútočil i na jejího kolegu.

DSC04888

Ve čtvrtek 21. května dopoledne vyjela hlídka do ulice Elišky Krásnohorské. "Strážníci na místě uviděli sedícího polonahého muže. Po výzvě k prokázání totožnosti muž reagoval slovy: ´Já jsem Smrt, já nepotřebuju žádný doklady.´ Vzhledem k tomu, že se rozhovor nadále odehrával ve stejném duchu, usoudila hlídka, že by muž mohl potřebovat odbornou pomoc. Strážník kontaktoval tísňovou linku 155. Když muž uslyšel, že hlídka volá na tísňovou linku, zvedl se, protestoval a šel směrem ke strážníkům. Jeho vulgarita se stupňovala, až vyvrcholila ve fyzické napadení jednoho ze strážníků – ženy, do které s velkou intenzitou strčil,“ sdělila Andrea Vlčková z městské policie.

Agresor se pokusil se napadnout i druhého strážníka.  "Tomu se pomocí donucovacích prostředků, hmatů a chvatů, podařilo dostat muže na zem, kde mu byla strážníky nasazena pouta. Přivolaná záchranná služba si poté převzala od hlídky spoutaného, nezraněného muže k prvotnímu vyšetření. Záchranář rozhodl o převozu k dalšímu vyšetření do fakultní nemocnice na Lochotíně na psychiatrické oddělení. Hlídka byla požádána o asistenci při převozu zdravotnickou záchrannou službou, která pokračovala i během vyšetření ve fakultní nemocnici,“ dodává Andrea Vlčková.

Po vyšetření doprovodili strážníci muže na záchytku. Jeho přestupek bude řešit komise na obvodní radnici.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24