QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak si vedli hokejoví žáci HC Škoda Plzeň v uplynulé sezóně?

11.06.2022 8:00

HC Škoda Plzeň se pyšní řadou mladých a nadějných hokejistů. Jak se vydařila sezóna sedmé a osmé hokejové třídě 2021/2022 a jak se žáci poprali s covidem? Najdete v článku!

úvodka
78úvodka9

Část sezóny komplikovalo covidové období žákům nejen výuku, ale i hokejové tréninky. O to byla sezóna pro žáky složitější. I přes to ale byly jednotlivé třídy v uplynulé sezóně 2021/2022 velmi úspěšné a to nejen na jednotlivých soutěžích, ale i na poli turnajů.

Sedmáci v sezóně 2021/2022 předvedli skvělé výkony. V žákovské lize se celkově umístili na bronzovém místě. Na kvalitně obsazeném turnaji v létě získali stříbrné medaile. „S většinou týmů hráli naši kluci poprvé, protože v žákovských soutěžích s kluby z východní poloviny republiky nehrají. Po smolném vkročení do turnaje jsme se oklepali a již neprohráli. Výsledkem je, že jsme se radovali z celkově druhého místa, což je pro kluky skvělý úspěch,“ řekl trenér sedmé třídy Bořek Hanzlík a dodal: „Celkově sezónu sedmé třídy hodnotím jako velmi úspěšnou. Jednak vzhledem k výsledkům v celém ročníku, ale hlavně k hernímu posunu a předváděné hře týmu.“

Covidová opatření komplikovalo mladým sportovcům tréninky. „Vše bylo velmi náročné. Kluci ztratili sociální kontakt, chvíli trvalo, než začali normálně reagovat,“ řekl trenér Bořek Hanzlík. „Nějakou dobu jsme trénovali online, kdy jsem měl kluky na očích na monitoru a věděl jsem, že hodinu až hodinu a půl denně na sobě pracují. U všech jsem viděl chuť na sobě pracovat a těšil se na společné trénování. To nám bylo umožněno od května,“ doplnil trenér osmé třídy František Roubal.

Indiáni z osmé třídy byli bronzoví na Memoriálu Ondřeje Buchtely a co víc, žákovskou ligu vyhráli. „To, že se nám podařilo tuto skupinu vyhrát, považuji za krásný úspěch. Když kluci před začátkem nadstavby mluvili o tom, že tu soutěž vyhrají, říkal jsem jim, že nás čekají těžké zápasy, kde může každý porazit každého. To se nakonec také potvrdilo,“ řekl trenér František Roubal.

 

foto HC Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24