QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jelítka, ovary i zabijačkový guláš! Statek Černá ovce chystá vepřové hody

23.11.2018 7:58

Statek Černá ovce láká na další tradiční akci. Areál na Roudné tentokrát provoní jelítka, jitrnice, ovary i další klasické zabijačkové dobroty. Vepřové hody jsou za dveřmi!

street festival depo (1)

Oblíbený statek Černá ovce v Plzni na Roudné připravuje další luxusní akci spojenou s gurmánským zážitkem. V sobotu 8. prosince budou celým areálem vonět zabijačkové lahůdky. Zabijačka a následné vepřové hody budou probíhat od rána až do večera.

"Srdečně zveme všechny milovníky vepřových pochoutek na zabijačku. Začínáme v sobotu 8. prosince už v 9 hodin. V ranních hodinách otevíráme brány statku dříve pro všechny zvědavce, které zajímají přípravy. Následuje výroba tradičních zabijačkových pochoutek, které budou i na speciální víkendové nabídce," láká statek Černá ovce.

A gurmáni si skutečně přijdou na své. Už s předstihem organizátoři dávají dohromady zabijačkovou nabídku a bude to opravdu luxusní. K mání bude mimo jiné jelítko s lepenicí, jitrnice s vejmrdou, jitrnicový prejt s kysaným Křimickým zelím a bramborem, vepřový ovar s křenem a hořčicí nebo například zabijačkový guláš z jater, ledvinek a masa s červenou cibulkou a beraním rohem s knedlíky. Chybět nebude ani tlačenka nebo zabijačková polévka. K tomu vše provoní i tradiční chléb od Sebery. 

Na své si přijdou také milovníci sladkého. Těšit se mohou na lokše s mákem a cukrem nebo lokše maštěné máslem s opečenou strouhankou se skořicí zalité medem.

K zabijačkovým hodům jasně patří pivní speciály na zapití, stejně tak jako kvalitní pálenky na zahřátí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24