QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Kamion na dálnici naboural do silničářů! Zasahovat musela i záchranka - FOTKY

23.08.2019 9:56

Ke střetu kamionu s vozidlem silničářů, které se pohybovalo v opravovaném úseku na dálnici D5, musely v pátek ráno vyjíždět záchranné složky. Nehoda si vyžádala dva zraněné.

1
123456

K nehodě došlo na 147. kilometru dálnice D5 směrem na Rozvadov v dvoukilometrovém úseku, kde se od pátečního rána začaly opravovat výtluky na vozovce.

"Kamion narazil do šipky a došlo ke zranění jednoho pracovníka Střediska správy a údržby dálnic. Tento byl předán zdravotnické záchranné službě. Hasiči v tuto chvíli likvidují únik provozních kapalin z obou vozidel," řekl k nehodě v průběhu zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

V péči záchranky nakonec skončili dva muži. "Muže, ročník 1958, jsme transportovali do FN Plzeň na urgentní příjem se středně těžkým poraněním, druhého muže, ročník 1953, jsme transportovali s lehkým zraněním do nemocnice ve Weidenu. jednalo se o cizince," doplnila k zásahu Andrea Divišová z krajské záchranky.

Veškeré okolnosti nehody nadále šetří policie. "Řidič nákladního vozidla podle zatím zjištěných informací narazil do přechodného dopravního značení, které označuje práce na silnici, a následně došlo ke zranění pracovníka údržby. Příčinou a okolnostmi dopravní nehody se zabývají kolegové z dálničního oddělení Ostrov u Stříbra," dodala mluvčí policie Pavla Burešová.

FOTO: HZSPK, ZZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24