QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Komedie pokračuje. Arenberger končí, vrací se Vojtěch

25.05.2021 10:30     25.05.2021 11:30

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger rezignoval. Nahradit ho má Adam Vojtěch, který ve funkci ministra zdravotnictví skončil vloni v září. "Zažil jsem mediální lynč," říká odstupující ministr Arenberger.

arenberger

Post ministra zdravotnictví se opět změní. Petr Arenberger svoji rezignaci oznámil oficiálně dnes v 11 hodin na tiskové konferenci.

"Panu premiérovi jsem dnes ráno oznámil svoji rezignaci a jsem přesvědčen, že to nebude mít vliv na řešení pandemie. Pokud se má mít nástupcem skutečně stát zkušený matador Adam Vojtěch, přeji mu hodně sil v tomto nelehkém poslání," uvedl na tiskové konferenci odstupující ministr zdravotnitctví Petr Arenberger.

Arenberger zmínil na tiskové konferenci i mediální lynč, který v poslední době zažíval. Objevovalo se stále více informací o neshodách v jeho majetku a podnikání. „Daně platím poctivě, daňová přiznání mám v pořádku. Bohužel jsem nesprávně vyplnil majetkové přiznání a za tuto chybu v řádu přestupku jsem se omluvil. To je jediné, co jsem provedl. Zažil jsem ale mediální lynč,“ uvedl Arenberger.

„Média na mě vytahovala různé kauzy, které, když se ukázaly jako nepravdivé, tak se za ně nikdo z novinářů neomluvil. Nemohu říci, že všichni jsou stejní. Potkal jsem i řadu slušných, kterým děkuji. Bohužel ty slušné přehlušila skupina, která publikovala nepravdy, manipulovala s kontextem tak, aby se to hodilo do jejich rámce. Byl jsem překvapen, jaké nepravdy publikují i média, která o sobě tvrdí, že jsou seriózní. Vím, že jsem nemohl potvrdit novináři něco, když jsem s ním nemluvil,“ vysvětloval dále okolnosti Arenberger.

Podle Andreje Babiše se má do čela resortu postavit znovu Adam Vojtěch, který tuto funkci vykonával od prosince 2017 do září 2020. Vojtěcha nahradil v září 2020 na postu ministra Roman Prymula, který ale ve funkci vydržel jen do 29. října. Po něm přišel jako ministr Jan Blatný, který byl odvolán v dubnu 2021.

 

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24