Kriminalistům se podařilo objasnit sérii vloupání na Plzeňsku

08.07.2021 14:03

Zloději řádili od loňského roku do letoška na jižním a severním Plzeňsku. Pachatelé se zaměřovali na čerpací stanice nebo prodejny. Sérii vloupání objasnili kriminalisté, už začalo trestní stíhání dvou mužů.

FOTO QAP_mrize

"Kriminalistům z 2. oddělení obecné kriminality Územního odboru Plzeň – venkov se podařilo úspěšně objasnit sérii osmi vloupání, která započala na podzim roku 2020 a pokračovala až do května letošního roku. K vloupání docházelo na území okresů Plzeň – jih a Plzeň - sever, jeden čin byl spáchán v Karlovarském kraji. Pachatelé se zaměřovali hlavně na benzínové čerpací stanice a ve dvou případech i prodejny v obchodních nákupních centrech a jejich předmětem zájmu byly výhradně tabákové výrobky," potvrdila mluvčí policie Eva Červenková.

Série vloupání začala na konci října 2020, pachatelé ukradli u obchodního domu na okraji Plzně přes tisíc kusů krabiček cigaret. Při krádeži je sice vyrušila ochranka, podařilo se jim ale utéct. Poté se zaměřili na čerpací stanice.

"Způsob vloupání byl vždy stejný, kdy pachatelé násilím překonali zajišťovací mechanismus dveří či oken, rozbili skleněnou výplň a přes ni se dostali do objektů, kde odcizili vždy ve velkém množství tabákové výrobky. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 730 tisíc korun, kdy přes 500 tisíc činí škoda na odcizených tabákových výrobcích," říká Eva Červenková.

Trestní stíhání dvou pachatelů už začalo. Jedná se o o muže ve věku 41 a 19 let.

"Na základě všech nashromážděných důkazů policejní komisařka předala jednačtyřicetiletému muži usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání přečinu krádeže dílem dokonaným i ve stádiu pokusu a přečinu poškození cizí věci spáchané ve formě spolupachatelství. Za stejné skutky si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání i devatenáctiletý muž, který figuroval u jednoho z vloupání. Oba obvinění muži jsou stíháni na svobodě," dodává tisková mluvčí policie.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24