Kvůli Noci s operou posílí MHD v Plzni! Navíc vyjedou autobusy i tramvaj

27.06.2019 12:59

Unikátní Noc s operou už v pátek ovládne lochotínský amfiteátr v Plzni. Opět bude cílem tisíců diváků. DJKT spolu s dopravními podniky domluvilo posílení provozu MHD.

IMG_1300

Noc s operou, která v letošním roce přináší divákům Verdiho operu Nabucco, je na programu v pátek 28. června. Začátek představení je ve 20:30. Areál se ale otevře už dvě hodiny před začátkem. Na místě budou k mání stále ještě vstupenky takzvaně "na deku", místa k sezení už jsou dlouho vyprodaná.

Vzhledem k obrovskému návalu diváků domluvilo DJKT opět spolupráci s dopravní podniky. "Vstupenka na Noc s operou platí hodinu před začátkem akce a jednu hodinu po jejím skončení jako platný jízdní doklad na městskou hromadnou dopravu v Plzni," informuje mluvčí divadla Martina Drbušková s tím, že v okolí amfiteátru bude k dispozici jen omezený počet vyblokovaných míst k parkování.

Po skončení představení bude navíc posílený provoz MHD. "Divadlo J. K. Tyla zajistilo ve spolupráci s PMDP, a. s. posílení městské hromadné dopravy po skončení produkce, a to vypravením 4 autobusů a 1 tramvaje na vybraných trasách nad rámec platného jízdního řádu. Tyto spoje budou vypraveny 30 minut po skončení akce, na základě upozornění produkce Divadla J. K. Tyla," dodává mluvčí divadla.

Trasy posilujících autobusových spojů:

  • Zoologická zahrada – sady Pětatřicátníků – Americká – Šumavská – U Prazdroje – Těšínská – Masarykova – Doubravka
  • Zoologická zahrada – sady Pětatřicátníků – Americká – Prokopova – U Trati – Koterovská – Slovanská alej – Slovany
  • Zoologická zahrada – sady Pětatřicátníků – Klatovská – Bory
  • Zoologická zahrada – sady Pětatřicátníků – Husova – Tylova – Vejprnická – Zadní Skvrňany

Trasa posilujícího tramvajového spoje:

  • Zoologická zahrada – Košutka – Zoologická zahrada – Sady Pětatřicátníků – Náměstí Republiky – Světovar

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24