Město Plzeň podpořilo Centrum cyklistiky - FOTO

26.07.2021 9:49

V objektu připomínající loď zakotvenou u Radbuzy, podepsal primátor města Plzně Martin Baxa smlouvu na poskytnutí dotace ve výši 400 tisíc korun spolku Bikeheart.

210723_BikeHeart_1
210723_BikeHeart_1ImageHanddler.aspxImageHandler.aspx

Spolek Bikeheart loni v srpnu otevřel Centrum cyklistiky v budově bývalé kuželkárny vedle sokolovny ve Štruncových sadech. Budova byla v havarijním stavu, ale spolku se ji povedlo vrátit do života. Opravena je část, která je vidět od hlavního rozcestníku cyklotras ve Štruncových sadech. Funguje zde malý cykloservis pro řešení oprav svépomocí i s asistencí mechanika a také osvěžovna. „I přesto, že jsme měli kvůli covidovému lockdownu loni otevřeno jen velmi krátce, tak se k nám letos cyklisté vrátili. Mohu říci, že fungujeme podle našich představ,“ řekla Vendula Mirošovská. Město Plzeň loni spolku Bikeheart poskytlo na první etapu rekonstrukce 150 tisíc korun.

V druhé etapě obnovy budovy bývalé kuželkárny spolek Bikeheart plánuje opravit a uvést do provozu sál, kde by se mohly konat kulturní i společenské akce.

Bikeheart je v překladu bikerské srdce či cyklistické srdce. V roce 2018 ho založila Vendula Mirošovská jako spolek převážně rekreačních cyklistů, kteří mají společný cíl: šířit lásku k cyklistice napříč českou společností. Pořádají vyjížďky pro veřejnost, vícedenní cyklokempy, kurzy první pomoci pro cyklisty, přednášky nebo dobročinné cyklobazárky s výtěžkem pro Kardiologickou ordinaci Dětské kliniky FN Plzeň. Má 40 stálých členů, ale jeho akcí se může účastnit kdokoliv. Od srpna minulého roku spolek Bikeheart provozuje Centrum cyklistiky.

 

Foto: Plzen.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24