QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mezinárodní rychlík se srazil s autem v Blížejově! Zasahovala i záchranka - FOTKY

19.09.2019 12:29     19.09.2019 13:12

Ke střetu "Západního expresu" s osobním autem došlo ve čtvrtek na přejezdu v Blížejově na Domažlicku. Provoz na trati do Německa musel být přerušený.

dn Blížejov loko 2
dn Blížejov loko 3dn Blížejov loko 2dn Blížejov loko

Ke střetu mezinárodního rychlíku s osobním autem došlo v Blížejově krátce před čtvrtečním polednem. Na místo vyjížděli jak hasiči, tak záchranáři.

"Na místě jsou jednotky ze stanice Domažlice a HZS SŽDC. Ve vlaku by mělo cestovat okolo 80 lidí, zranění z vlaku hlášeno nemám. Vlak je prakticky ve stanici. Jednu osobu zosobního auta si převzala do péče zdravotnická záchranná služba," řekl v průběhu zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

"Muže ve věku zhruba 25 let jsme transportovali na urgentní příjem FN Plzeň. Jeho zranění jsou lehká až středně těžká. Muž byl při vědomí transportován pozemní cestou," doplnila mluvčí záchranky Mária Svobodová.

K nehodě došlo na železničním přejezdu přímo u stanice v Blížejově. Provoz na trati číslo 180 z Plzně přes Domažlice do Furth im Waldu musel být přerušený.

Přesné příčiny nehody jsou v šetření policie. "Jednalo se o osobní automibil Renault Megane. Ve vozidle byl jen řidič, cizinec ročník 1995. Vlak je v současné době ve stanici Blížejov. Musela být zastavena železniční i silniční doprava," dodala během vyšetřování nehody mluvčí policie Dagmar Brožová.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24