Mladí plzeňští stepaři se představí v Brazílii

10.10.2019 8:43

Sedmnáctiletá dvojčata Matěj a Antonín Borovští a šestnáctiletá Alžběta Mourečková jsou nadějní stepaři z Plzně. Trojice odletěla  nabrat zkušenosti do Brazílie na prestižní festival stepu.

Borovský_A. Borovský
Mourečková_A. BorovskýBorovský_A. Borovský

Matěj a Antonín Borovští a Alžběta Mourečková odletěli na prestižní mezinárodní festival stepu do brazilského São Paula, kde  absolvují workshopy pod vedením špičkových světových stepařů. Na závěr festivalu 14. října je čeká společné vystoupení s dalšími absolventy mezinárodních kurzů.

Do Brazílie pozvala české stepaře hlavní organizátorka festivalu v São Paulu, přední brazilská umělkyně Christiane Matallo, která byla v květnu hvězdou 6. ročníku Plzeňského festivalu stepu. „Chris se v Plzni velmi líbilo a byla nadšená z výkonů naší nastupující generace. Rozhodla se nám proto pomoci, abychom mohli získat více mezinárodních zkušeností. Do São Paula se sjede stepařská špička, mimo jiné i současná světová jednička Jason Samuels Smith. Chybět nebude ani vynikající švýcarský stepař s českými kořeny Daniel Borak, který byl minulý rok v Plzni hostem našeho festivalu,“ říká lektroka stepu Kamila Borovská.

Matěj a Antonín i Alžběta Mourečková jsou členy Step by Step studia od jeho založení před devíti lety. Za tu dobu získali zkušenosti z národních i mezinárodních soutěží. Matěj Borovský má bronzovou medaili z Mistrovství Evropy v Praze v sólové kategorii dospělých. Festival v Brazílii je nesoutěžní.

Do plzeňského stepařského studia v současnosti chodí na 200 stepařů všech věkových kategorií.

foto: Studio stepu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24