QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muž si chtěl vydělat na kompenzačních bonusech, jeho pokus naštěstí nevyšel

06.06.2021 9:37

Muž v době od 10. dubna do 11. května loňského roku žádal o výplaty kompenzačních bonusů a uváděl i další nepravdivé údaje. Žádosti byly pod různými jmény.

QAP - úvodní fotka

Policisté na oddělení hospodářské kriminality již ukončili prověřování podvodu při žádání kompenzačního bonusu v souvislosti s krizovými opatřeními vzhledem k výskytu koronaviru. "Od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pětapadesátiletý muž pobývající v Klatovech. Muž byl obviněn ze spáchání pokračujícího zločinu podvod, částečně dokonaným a dílem nedokonaným ve stádiu pokusu," uvedla mluvčí policie Dana Landmanová.

Muž během jednoho měsíce zaslal na tři různé finanční úřady pět žádostí o poskytnutí kompenzačního bonusu. "První žádost poslal jménem podnikající osoby,  bez jejího vědomí podepsal a bonus byl správcem daně vyplacen na účet, ke kterému měl muž dispoziční právo," dodala mluvčí policie s tím, že muž pokračoval zasláním dalších čtyř žádostí, ale druhou zrušil ohledně uvedení nesprávného bankovního spojení. V dalších třech žádostech opět žádal jménem jiné podnikající osoby, jako kontaktní osobu uváděl jiné mužské jméno, bankovní účet byl jeho známé, žádosti podepsal jejich jménem a bez souhlasu.

Obviněný žádal o kompenzační bonusy v celkové částce 103 tisíc korun, které ale nebyly vyplaceny.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24