QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muzeum v Černošíně zaplnily knoflíky. Knoflíkový je i vánoční stromek – FOTKY

07.12.2019 8:00

Přes 200 kilogramů knoflíků poslali do Černošína lidé z celé republiky. Návštěvníci tady uvidí dokonce knoflíkový chléb a víno. Z knoflíků jsou i vánoční ozdoby.

1
213456789101112

Na velmi netradiční výstavu knoflíků láká v těchto dnech muzeum v Černošíně na Tachovsku. Podíleli se na ní lidé z celé republiky, kteří do muzea poslali nebo přivezli zhruba 200 kilogramů knoflíků.

"Knoflíky jsou v dózách, sklenicích i akváriích, jsou z nich nalepené obrazy, boty, kabelka, dokonce i znak města Černošína - švamberská labuť,“ říká Martina Sihelská z černošínského muzea s tím, že k vidění je tady také knoflíkový chléb a knoflíkové víno.

K vystaveným exponátům nově přibyl vánoční stromeček, který pracovníci muzea vyzdobili, jak jinak, než opět knoflíky. "Pěkně jeden po druhém jsme extra navázali na větvičky a ozdobili tak i špičku,“ dodává Martina Sihelská. Návštěvníci muzea dále uvidí netradiční vánoční pečivo, to ale není z knoflíků, ale je háčkované.

Výstava v černošínském muzeu je otevřená denně do 14. prosince, letos sem můžeme zamířit ještě 26. prosince. Výstava se pak znovu otevře po Novém roce.

FOTO: Martina Sihelská

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24