Na Gambrinus den láká i Mlýnská strouha! Program ovládne náměstí i sady - FOTKY

19.06.2019 13:43

Centrum Plzně bude od pátku patřit oslavám Gambrinus dne. Už teď na svátek piva láká i Mlýnská strouha, kde se objevil obří nápis. Program bude probíhat na čtyřech scénách!

3
321

Pivovar Gambrinus v letošním roce slaví 150 let od svého založení. ve velkém stylu tak bude probíhat i tradiční Gambrinus den. Ten už několik let mění centrum Plzně na pivní zahrádku.

Program odstartuje už v pátek, kdy bude probíhat přímo na náměstí Republiky na hlavní scéně. V sobotu se pak k náměstí přidají další tři scény v sadovém okruhu, a sice v Křižíkových sadech v Proluce, v Šafaříkových sadech u muzea a v Kopeckého sadech u Branky. V sobotu nebude chybět slavnostní průvod se šestnácti bubeníky, který půjde v 11:30 z Dřevěné ulice a dorazí na náměstí ve 12 hodin.

Na letošní Gambrinus den, který je mimo jiné zasvěcený právě výročí 150 let pivovaru, už láká v Plzni i obří nápis, který se objevil v Mlýnské strouze.

"Letošní Gambrinus den bude opravdu výjimečný – slavíme 150 let českého piva, které si na nic nehraje. Oslavy bereme vážně a zavazujeme se, že i nadále budeme naše pivo vařit tak, abychom zachovali jeho český charakter, jeho chuť a říz, aby se na něj čeští pivaři mohli vždy spolehnout. Náš závazek jsme nechali vytesat do kamenné desky, která  zdobí zeď varny pivovaru Gambrinus,“ říká obchodní sládek pivovaru Gambrinus Pavel Zítek.

Pivo hraje na Gambrinus dni samozřejmě titulní roli. Návštěvníci si budou moci užít letošní novinku – Nepasterizovanou Gambrinus 11. Pivní zážitek doplní jídlo z vyhlášených plzeňských restaurací. Program Gambrinus dne je k dispozici na www.gambrinus.cz/gambrinusden.

FOTO: plzen.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24