QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Klenové se bude promítat. Film 3Bobule doplní ochutnávka vín

30.07.2020 8:50

Hrad, zámek a galerie Klenová na Klatovsku nabídne například český film 3Bobule. Snímek z vinařského prostředí inspiroval pořadatele, kteří připravili i ochutávku vín.

1

Pořadatelé odloženého 33. ročníku Filmového festivalu Finále Plzeň připravili pro milovníky českého filmu sérii promítání pod širým nebem na západočeských hradech nazvanou Filmové hrady a zámky.

Klenová na Klatovsku se na malou chvíli stane místem oslavy českého filmu, kde se bude holdovat nejen letnímu promítání pod širým nebem, ale i skvělému vínu. V pátek 31. července je na programu film Bourák v hlavní roli s Ivanem Trojanem a v sobotu 1. srpna 3Bobule s Terezou Ramba a Kryštofem Hádkem. A právě film z vinařského prostředí inspiroval pořadatele, kteří projekci zpestří ochutnávkou vín. 

V rámci akce Filmové hrady a zámky se bude snímek 3Bobule promítat 8. srpna na Švihově.

Teplé letní večery lákají k relaxaci a pohodě. Organizátor Filmového festivalu Finále Plzeň vybízí nejen obyvatele našeho regionu, ale i turisty, k návštěvě našich hradů spojené s filmovou projekcí a ochutnávkou vín, drobných pochutin i piva… I návštěva filmového představení v těchto atraktivních lokalitách pomůže české kultuře k obnově po jarním zásahu pandemie.

"Reagovali jsme na rozvolnění vládních opatření i poptávku našich filmových a festivalových fanoušků. Náš festival Finále Plzeň se v dubnu nemohl uskutečnit a byl přesunut na září, ale naši příznivci volali po festivalové atmosféře. Usoudili jsme, že léto je ideální pro setkávání se pod širým nebem a zorganizovali tři akce – Filmové hrady, Filmové večery na Náplavce v Plzni a Plzeňské kulturní předzahrádky. Všechny se dotýkají filmu,“ vysvětluje důvod vzniku uvedených projektů Eva Veruňková Košařová, ředitelka Filmového festivalu Finále Plzeň.

Vstupenky za 140 korun lze koupit přímo na místě nebo v předprodeji v síti Plzeňské vstupenky.

FOTO: gkk.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24