QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Rokycansku unikal plyn, viník si poškození sloupku nevšiml

11.12.2020 7:58

Řidič nákladního vozidla s návěsem poškodil ve středu 9. prosince plynový sloupek na Rokycansku. Vlivem nárazu došlo k úniku plynu. Řidič si ovšem poškození sloupku nevšiml.

N_Spalenec-Vseruby

Rokycanští policisté se od středy 9. prosince zabývají případem dopravní nehody, při které mělo dojít k poškození plynového sloupku a k úniku plynu.

Řidič ovšem uvádí, že si ničeho nevšiml. "Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič nákladního vozidla, který jel s návěsem po místní komunikaci do průmyslové zóny ve Strašicích, při průjezdu pravotočivé zatáčky najel na betonové opláštění plynového sloupku, které prorazil a došlo k poškození ocelového vedení plynu a následně i k úniku plynu," uvedla mluvčí policie Hana Kroftová a dodala, že poškození sloupku si řidič nevšiml a pokračoval v jízdě do místa nakládky. 

V průmyslové zóně byl následně při šetření události zjištěn policisty. Při nehodě nedošlo ke zranění osob.

Na místo byl přivolán technik, který zajistil uzavření plynového řádu. Škoda byla vyčíslena na částku přesahující padesát tisíc korun. "Případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu Obecné ohrožení z nedbalosti," řekla Hana Kroftová.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24