QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Náměstím Republiky voní svařák i prejt! Martinské trhy běží naplno - FOTKY

05.11.2019 7:02

Plzeňské náměstí Republiky patří v těchto dnech opět po roce tradičním Martinským trhům. Potrvají až do 11. listopadu, kdy je ukončí příjezd svatého Martina s družinou.

foto-qap-cz (1)
foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (25)foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (20)foto-qap-cz (23)foto-qap-cz (24)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (30)foto-qap-cz (33)foto-qap-cz (32)

Centrum Plzně patří po roce znovu Martinským trhům. Ty potrvají až do 11. listopadu, kdy se o vyvrcholení postará příjezd svatého Martina s družinou a chybět nebude ani svatomartinské víno.

Náměstí Republiky je v současné době znovu plné stánků, ve kterých je možné najít cokoliv. Od keramiky, svíček, přes polštářky na postel nebo rukodělné textílie, šperky a hračky či mnoho dalšího. Nechybí ani tradiční stánky s dobrotami jako jsou čertíci v lokši, bramboráky, halušky, jitrnice nebo prejt a další lahůdky.

Zahřát je možné se medovinou nebo svařákem nejrůznějších druhů. Stánky jsou otevřené každý den od dopoledne do podvečerních hodin. V pondělí 11. listopadu pak trhy vyvrcholí příjezdem svatého Martina na koni. Náměstí bude objíždět mezi 11. a 17. hodinou.

Každý den je navíc připravený také odpolední hudební program, přehled interpretů a kapel najdete zde.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24