Plesy i otevření nové naučné stezky! Tachovsko nabídne řadu akcí

18.03.2019 14:02

Vyrazit na ples, country bál nebo třeba na otevření zbrusu nové naučné stezky můžete v nadcházejících dnech na Tachovsku. Podívejte se na přehled nejbližších akcí...

DSC_0112

Nálezy hledačů pokladů

Tachov - Přednáška Františka Soukupa o záhadných nálezech hledačů pokladů se připravuje na 22. března od 18 hodin. Ten bude vyprávět o tajemném podzemí i o pozůstatcích po americkém bombardování Tachova v únoru 1948. Přednáška se bude konat v areálu REVISu v Tachově.

Ivanka Devátá v Černošíně

Černošín – V černošínském motorestu Vlčák bude vyprávět Ivanka Devátá, která si přiveze jako hosta italského zpěváka a producenta Andrea Andreia. Akce se koná 22. března od 19 hodin a je bez vstupného.

Úněšovský ples

Stříbro - Tradiční ples Úněšovského statku se bude konat ve stříbrském kulturním domě 22. března od 20 hodin.

Country bál v Plané

Planá - V Kiněnekině Planá se bude v sobotu 23. března konat country bál. K tanci i poslechu zahraje kapela Rekonvalescence. Začátek je v 19.30 hodin.

V Černošíně vystavují paličkované krajky

Černošín - Až do 15. dubna bude v černošínském muzeu k vidění výstava pod názvem Křížené nitky. Paličkované krajky, obrázky, květiny do výstavy zapůjčily děti z 26. Základní školy v Plzni, které učí paličkovat Lenka Raunerová z Litic. Výstavu doplňují i díla dospělých. Otevřená je denně od 10 do 16 hodin.

Severozápadní pohraničí - téma pro Petra Mikšíčka

Planá - Petr Mikšíček přijede vyprávět o obnově paměti severozápadního pohraničí. Vydal na toto téma už několik publikací, besedu doplní také video projekcí. Setkat se s ním můžete v plánském Kiněnekině ve čtvrtek 28. března od 19 hodin.

Tachovská knihovna vyhlásila výtvarnou soutěž

Tachov - Městská knihovna v Tachově vyhlásila výtvarnou soutěž pro děti. Tématem je Velikonoční kuřátko. Děti mohou zvolit jakoukoliv techniku tvorby, může jít i o prostorovou práci. Dílka je potřeba odevzdat do 5. dubna do knihovny v Tachově. vyhlášení výsledků se pak bude konat v pondělí 15. dubna od 14 hodin.

Otevřou novou naučnou stezku

Tachov - Nová naučná stezka se bude otvírat v úterý 26. března ve 14 hodin na počátku stezky ve 14 hodin. Zájemci se sejdou na rozcestí v ulici Prokopa Velikého u domu 111. Stezka nese název Světecký vrch a vznikla za pomoci přeshraničního projektu - Příběh hraničních hor: Světecký vrch a Dyleň.

Ve Stříbře zvou do školy

Stříbro - Základní škola v Mánesově ulici zve na Den otevřených dveří. Ten se koná 26. března od 14 do 17 hodin. Zájemci se mohou v doprovodu učitelů podívat do všech tříd a prostor školy, zeptat se na vše, co je bude zajímat. V nabídce školy je také přípravná třída.

Jak se rodí s hypnoporodem?

Tachov - Předporodní kurz pro všechny zájemce. Budoucí maminky, ale i tatínkové se mohou dozvědět, jak lze porod prožít klidně, jak svého potomka přivést na svět s láskou a respektem. Přednáška o tak zvaném hypnoporodu se bude konat v prostoru KAT v Tachově v sobotu 30. března a v neděli 31. března, vždy od 9 hodin. Lektorkou je Andrea Bučková.

Běh přes Pepíkovu lávku

Stříbro - Letos už 17. ročník Běhu přes Pepíkovu lávku se poběží 30. března ve Stříbře. Start je v 10 hodin na tamním stadionu. Délka trasy je 7 800 metrů a vede terénem městského parku a okolí řeky Mže. Akci pořádá Sdružení vytrvalců Stříbro.

Naďa Konvalinková a Marcel Zmožek

Stříbro - Do stříbrského kina Slavia přijede duo  Naďa Konvalinková a Marcel Zmožek v sobotu 30. března. Klubový večer začíná v 19 hodin. Vstupenky zakoupíte v kanceláři MKS ve Stříbře za cenu 230 a 250 korun.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24