QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň provoní vůně čerstvého masa! Chystají se zabijačkové hody

16.01.2020 20:58

Plzeňané se mohou o nadcházejícím víkendu těšit na zabijačkové speciality. Pochutnat si budou moci hned na několika místech. Přinášíme tipy, kam za vepřovými slavnostmi vyrazit!

QAP_foto (7)

Na začátku roku se v Plzni tradičně pořádají zabijačkové hody. Během nastávajícího víkendu západočeskou metropoli provoní hned tři zabijačky. Kde všude se akce chystají?

Městský obvod Plzeň 1 pokračuje v oblíbené tradici lednových zabijaček na Bolevecké návsi. Zabijačkové hody chystá v sobotu 18. ledna od 10 hodin. "Kromě zabijačkových specialit si užijete také zábavu v podání hudebních doprovodů. Zahraje Hašlerka/Švejkšraml Milana Karpíška. Nebudou chybět také teplé nápoje, sýry, koláče, pivo apod. Přijďte se pobavit a ochutnat dobroty," říká Šárka Bachmannová z MO Plzeň 1.

V sobotu 18. ledna se bude konat tradiční zabijačka v Hradišti. Zabijačka na Plovárně začíná v 10 hodin a večer od 20 hodin pokračuje koncertem kapely Hibaj! V neděli od 12 hodin budou pro zájemce připravené vepřové hody. "Kdo nedorazil v sobotu, má možnost ochutnat na místě nebo si zakoupit výrobky s sebou v neděli," zvou zástupci Plovárny Hradiště.

Zabijačkové hody pod taktovkou šéfkuchaře Standy Pressla a generální manažerky Terezy Mayerové se konají v sobotu 18. ledna od 11 hodin v Lokále Pod Divadlem. Návštěvníci se mohou těšit na jitrnice, jelita, tlačenky, ovar nebo zabijačkový guláš.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24