QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň vyzývá sportovní kluby: zúčastněte se Sportmanie

05.03.2020 14:46

Plzeň chystá i letos sportovní park pro rodiny s dětmi Sportmanie. Kromě tematického programu se srpnová akce zaměří na olympiádu v Tokiu. Kluby, které se zapojí, letos čeká vyšší příspěvek od města.

1

Sportmanie Plzeň 2020 se uskuteční od 15. do 23. srpna, a to každý všední den od 14 do 20 hodin, o víkendech od 10 hodin. Kromě programu se spoustou stanovišť se letos Sportmanie zaměří na Olympijské hry Tokio 2020 s možností potkat její účastníky a navštívit speciální zónu připravenou ve spolupráci s Českým olympijským výborem.

Do programu Sportmanie se jako v minulých letech zapojí sportovní kluby, které zajistí stanoviště pro veřejnost. Městský odbor sportu jim nabízí finanční příspěvek ve výši 8, 11 nebo 15 tisíc korun podle velikosti stanoviště.

"Ceníme si spolupráce s našimi kluby, díky kterým jsou všechna stanoviště profesionálně vedená. Proto jsme se rozhodli navýšit příspěvek klubům na jejich účast o více než 30 procent,“ vysvětluje první náměstek primátora Roman Zarzycký.

"Pokud se chtějí kluby akce znovu zúčastnit, zviditelnit svůj klub, provést nábor, ale zejména zpříjemnit dětem a mládeži srpnové prázdninové dny, nyní je ideální šance se přihlásit,“ dodává vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Přemysl Švarc.

Podmínky účasti najdou zájemci zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24