QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pokus o vraždu na Slovanech. Pobodaného cizince našli na lavičce

23.10.2021 11:49     24.10.2021 20:21

Kriminalisté se momentálně zabývají případem, který se stal v pátek 22. října večer v Plzni. Na lavičce na Slovanech byl nalezený pobodaný cizinec.

Vozidla-PCR-05

Kriminalisté Krajského ředitelství Plzeňského kraje se od včerejšího dne zabývají případem pobodání. Stalo se to krátce před devátou hodinou večer, kdy byl na lavičce v Plzni na Slovanech nalezený pobodaný čtyřiatřicetiletý cizinec.

„Při pátrání po pachatelích násilného trestného činu byly ještě v průběhu večera zásahovou jednotkou zadrženy v jednom z bytů dvě osoby cizí státní příslušnosti, a to pětatřicetiletý muž a jednadvacetiletá žena,“ sdělila policejní mluvčí Eva Červenková.

V současné době probíhají veškeré procesní úkony trestního řízení za účelem objasnění a určení právní kvalifikace případu.

Proti muži už bylo zahájeno trestní stíhání.

"Kriminalisté případ kvalifikovali jako zvlášť závažný zločin vraždy ve stádiu pokusu a pětatřicetiletý muž si z rukou vrchního komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání. Jednadvacetiletá žena byla propuštěna ze zadržení. Dnešního dne byl rovněž podán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což soudce akceptoval," uvedla mluvčí policie.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24