QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pokusil se znásilnit ženu na Borech! Policie násilníka dopadla, je ve vazbě

11.11.2019 14:22

Plzeňští policisté se blýskli dalším úspěchem v podobě dopadení muže, který se pokusil znásilnit ženu na Borech. Na svědomí může mít i další podobné případy!

Soud rozhoduje o vazbě obviněného z kyselinového útoku_QAP_foto (6)

K pokusu o znásilnění došlo v první polovině června letošního roku. Policisté po pachateli intenzivně pátrali a slaví úspěch.

"Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň zahájili trestní stíhání 36letého muže z Plzně. Násilníka obvinili ze zvlášť závažného zločinu znásilnění spáchaného ve stádiu pokusu. Ten se 12. června 2019 ve večerních hodinách pokusil znásilnit mladou dívku," potvrdila mluvčí policie Michaela Raindlová.

Žena ze zoufalství muži dokonce dala peníze, aby ji nechal být. To ale nezabralo. "Pachatel ji chytl do takzvané kravaty a odtáhl ji do vysoké trávy u cesty. Poškozená mu nabídla peníze, aby ji nechal být. Muž si peníze vzal a pokračoval v násilnostech. Pod pohrůžkou násilí, kdy v ruce držel nůž, po ní požadoval pohlavní styk. Naštěstí byl vyrušen kolemjdoucím, který slyšel křik. Pachatel z místa následně utekl," dodává policejní mluvčí.

Násilník může mít na svědomí i další obdobné případy pokusů o znásilnění...

Policisté po muži intenzivně pátrali a díky vytrvalé práci se úspěch v podobě zadržení podařil. V současné době navíc není vyloučené, že obviněný má na krku i další pokusy o znásilnění, ke kterým následně v Plzni došlo. "V souvislosti s obviněným mužem kriminalisté prověřují další případy," potvrdila Michaela Raindlová. Násilníka se naštěstí podařilo dostat do vazby, teď mu hrozí až 10 let vězení.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24