QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní honička skončila nehodou! Mladík ujížděl s kradeným Mercedesem - FOTKY

27.11.2019 10:04

Vyšetřováním kriminálky, škodou jeden milion a zraněním skončilo pronásledování řidiče, který ujížděl s kradeným autem z Německa až na Domažlicko. Při riskantní jízdě luxusní vůz zdemoloval...

5
51234

Dramatická policejní honička, která skončila nehodou a vyšetřováním kriminálky, se odehrála na Domažlicku v úterý. Operační důstojník vyslal hlídku policistů na pomoc při přeshraničním pronásledování ujíždějícího řidiče z Německa.

"Řidič vozidla tovární značky Mercedes, které bylo odcizeno v SRN, ujížděl německým policistům ze Spolkové republiky Německo přes bývalý hraniční přechod Železná. Nereagoval na rozsvícený nápis STOP POLICIE doplněný zvláštním zvukovým a světelným znamením modré barvy," popisuje mluvčí policie Dagmar Brožová.

Riskantní jízda se stala mladému zloději osudnou. "Zhruba pět kilometrů za Železnou ve směru na Bělou nad Radbuzou vlivem vysoké rychlosti dostal při průjezdu levotočivé zatáčky s vozidlem na mokré vozovce smyk. Vjel za pravou krajnici, poté vpravo mimo komunikaci, kde narazil do směrového sloupku a dvou stromů. Při nehodě utrpěl osmnáctiletý řidič zranění, se kterým byl převezen do nemocnice k ošetření," pokračuje policejní mluvčí.

Škoda se vyšplhala na milion, případem se zabývá kriminálka...

Policie se celou věcí dál zabývá. Dechová zkouška i orientační drogový test byly nicméně u řidiče negativní. Hodně vysoko se ovšem vyšplhala škoda, která je odhadnutá na milion korun.

Z nemocnice mladík putoval rovnou do cely. "Po ošetření byl cizinec umístěn do policejní cely v Plzni. Případem se dále zabývají domažličtí kriminalisté," uzavírá Dagmar Brožová.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24