Policejní razie v barech a tanečních klubech, u kontrol byli i hygienici

03.08.2021 14:05

Policisté Městského ředitelství policie Plzeň společně s pracovníky Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje provedli kontroly barů, tanečních klubů, restaurací, a to nejen v centru Plzně.

Technopochod Plzeň 2016 (47)

"V průběhu pátečního večera dne 30. července 2021 a noci plzeňští policisté v součinnosti s pracovníky Krajské hygienické stanice provedli několik preventivních kontrol zaměřených na dodržování aktuálně platných protipandemických opatření a dále na kontrolu zákazu podávání a požívání alkoholických nápojů mládeží," potvrdila mluvčí policie Veronika Hokrová.

Kontrolovány byly zejména frekventované restaurace, bary a taneční kluby v Plzni. "Zjištěné přestupky byly projednány na místě domluvou nebo byly oznámeny do správního řízení. V sobotu v brzkých ranních hodinách dne 31. července 2021 byla kontrolní akce ukončena, kdy ve valné většině případů nebylo zjištěno žádné porušení ze strany hostů či provozovatelů," uvádí Hokrová.

Hygienická stanice chce v kontrolách pokračovat. „I díky výborné spolupráci s Policií ČR celá akce proběhla v profesionální a nekonfliktní atmosféře. Nekonfrontační kontroly platných opatření jsou ze strany hygienické stanice mj. cestou, jak zvýšit obecnou informovanost o současných omezeních zejména mezi mladou populací a budeme v nich tímto způsobem nadále pokračovat,“ uvedl ředitel Krajské hygienické stanice, Michal Bartoš.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24