QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie během pátečního dne od hranic vrátila téměř 80 vozidel!

21.03.2020 10:34

Během pátečního dne policie zkontrolovala celkem 15 tisíc vozů, 77 z nich bylo od hranic vráceno zpět. Pendleři musí nově používat knížku přeshraničního pracovníka.

kontroly kamionů

Během pátečního dne zkontrolovali policisté směrem do České republiky celkem 11 tisíc vozidel, z toho 41 z nich nedostalo povolení k překročení hranic. Z České republiky vyjelo v Plzeňském kraji přes 4 tisíce vozidel, policisté odepřeli výjezd 36 z nich.

"Nejčastěji byl výjezd odepřen z důvodů nákupů v SRN, výběr z bankomatu či vyřízení osobních záležitostí za hranicemi," uvedla mluvčí PČR Martina Korandová. Nejvíce vozidel včetně nákladní dopravy bylo na Rozvadově, místy se tvořila kolona až 5 kilometrů.

Od sobotního dne musí mít každý pendler knížku přeshraničního pracovníka a policisté při kontrole dávají razítka při vjezdu i výjezdu. Knížku si pendleři mohou stáhnout z internetových stránek nebo ji obdrží přímo na hranicích.

Policisté také i nadále dohlíží ve vnitrozemí na průběh veřejného života i na dodržování nařízení Vlády České republiky. Během pátečního dne policisté zaznamenali několik případů, kdy občané na veřejnosti nenosili roušky. Prozatím byl tento přestupek vyřešen domluvou, policisté však upozorňují, že při dalším nerespektování budou muset řešit přestupek přísněji.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24