Požár rodinného domu v Domažlicích. Jeden člověk je těžce popálený – FOTKY

14.07.2020 10:23     15.07.2020 9:29

Plameny zachvátily rodinný dům v Žižkově ulici. Požár se dostal do podkroví a zasáhl střechu. Popáleného staršího muže dopravil vrtulník do nemocnice na pražských Vinohradech. Událostí se zabývá policie!

9
9312568

Hořet začalo v úterý 14. července před půl desátou dopoledne. "Na místě by se měla nacházet jedna popálená osoba. Kolegové prohledávají objekt, zda se v něm nenachází ještě někdo jiný. Požár se dostal do podkroví a zasáhl střechu. V tuto chvíli je požár lokalizován,“ sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Petr Poncar.

V domě se naštěstí další osoba nenacházela. "Požár zasáhl dvě bytové jednotky," dodal v úterý cca v 10:45 mluvčí hasičů. 

Na místo vyjeli také záchranáři. "Na místě byl jeden těžce popálený člověk. Letecká záchranná služba transportovala muže cca 65 let, který utrpěl popáleniny na 35 % těla, řízeně ventilovaného do Prahy na Vinohrady,“ potvrdila mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

Škoda přesáhla podle aktuálních informací ze středy 15. července jeden milion korun. Příčinou je s největší pravděpodobností nedbalost. Policisté už zahájli vyšetřování. "Požár vznikl z dosud nezjištěných příčin pravděpodobně v důsledku nedbalosti. Vyhořel byt v prvním patře rodinného domu. Děvětašedesátiletý muž utrpěl popáleniny a byl letecky převezen do nemocnice v Praze. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti," sdělila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

 

FOTO: HZS PK, PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24